AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag szivattyú relé választása.

Üzemanyag szivattyú relé hiba esetén az üzemanyag szivattyú működésében keletkezik komoly zavar, ami a motor üzemanyag ellátását lehetetleníti el, így annak működési zavarához vezet. Tehát egy ilyen kis és nem is drága kütyü, egy vacak kis üzemanyag szivattyú relé nagy galibát okozhat. 

Üzemanyag szivattyú relé hiba és cseréje

Az üzemanyag szivattyú relé hiba az üzemanyag pumpa által szállított üzemanyag mennyiségére hat ki, az kevesebb lesz a szükségesnél. Ez nyilván nyomot hagy a motor teljesítményén. Nagyon sok apró oka lehet. A relében szükséges feszültség hiányát okozhatja egy rossz vezetékcsatlakozás, vagy a hibás hidegforrasztás a szivattyú alaplapján.


Keresse meg autójához megfelelő Üzemanyag szivattyú relét:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hibás üzemanyag szivattyú javítás nem más, mint az üzemanyag szivattyú csere. Maga az üzemanyag szivattyú nem drága alkatrész, akár azt is mondhatjuk bátran, hogy olcsó, maga az üzemanyag szivattyú relé csere egészen egyszerű művelet, bárki otthon elvégezheti, mégis tanácsos a szervizhez fordulni, ha üzemanyag szivattyú relé hiba lehetősége merül fel. Mégpedig azért, mert ennek a hibának a megállapítása nem is olyan egyszerű. Elég érzékeny diagnosztikai kunsztokat kell ahhoz csinálni az üzemanyag szivattyú táján, hogy egyértelműen meg lehessen állapítani, hogy a motor működésének zavara az üzemanyag szivattyúra, azon belül az üzemanyag szivattyú relé hibájára vezethető vissza. Ha ezt magunk meg tudjuk állapítani, akkor viszont már majdnem autószerelők vagyunk. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

 

Üzemanyag szivattyú relé ár, 12 voltos szivattyú

Az üzemanyag szivattyú relé ára - ahogy jeleztük - nem olyan borsos, de azért vannak különbségek, hiszen nem ugyanannyiba kerül egy Suzuki üzemanyag szivattyú relé, mint egy Škoda üzemanyag szivattyú relé, vagy egy Opel üzemanyag szivattyú relé, esetleg Audi üzemanyag szivattyú relé. Ezért a javasolt megoldás: autóalkatrész webáruház, szörfölés az üzemanyag szivattyú relék között, majd a legolcsóbb kiválasztása. Az erre fordított idő, még ilyen olcsó alkatrésznél is megtérülhet. Az üzemanyag szivattyúk természetesen alkalmazkodnak a gépkocsiban található akkumulátor feszültségéhez. Ezért mondjuk pontos megjelölésükkor, hogy 12 voltos szivattyú, vagy egyszerűen 12v szivattyú. Akár 12 voltos szivattyút, akár 12 v szivattyút keresünk, vagy csak annyit írunk be a webáruházunk keresőjébe, hogy benzin szivattyú, vagy benzin motoros szivattyú, nagy valószínűséggel webáruházunkban rátalálnak arra, amire szükségük van. Miért is ne, hiszen az autóalkatrész webáruházunkban szinte minden benzines szivattyú megtalálható. Legyen az akár egy Bosch szivattyú, egy diesel szivattyú, vagy egy diesel pumpa, vagy egy elektromos üzemanyag szivattyú.