AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag szivattyú relé választása.

Üzemanyag szivattyú relé hiba esetén az üzemanyag szivattyú működésében keletkezik komoly zavar, ami a motor üzemanyag ellátását lehetetleníti el, így annak működési zavarához vezet. Tehát egy ilyen kis és nem is drága kütyü, egy vacak kis relé nagy galibát okozhat, fontos az üzemanyag rendszer működéséhez. 

Üzemanyag szivattyú relé hiba és cseréje

A relé hiba a pumpa által szállított üzemanyag mennyiségére hat ki, az kevesebb lesz a szükségesnél. Ez nyilván nyomot hagy a motor teljesítményén. Nagyon sok apró oka lehet. A relében szükséges feszültség hiányát okozhatja egy rossz vezetékcsatlakozás, vagy a hibás hidegforrasztás a szivattyú alaplapján.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag szivattyú relé alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Üzemanyag szivattyú relé

A hibás alkatrész javítása nem más, mint az üzemanyagpumpa csere. Maga az alkatrész nem drága, akár azt is mondhatjuk bátran, hogy olcsó, maga a relé csere egészen egyszerű művelet, bárki otthon elvégezheti, mégis tanácsos a szervizhez fordulni, ha relé hiba lehetősége merül fel. Mégpedig azért, mert ennek a hibának a megállapítása nem is olyan egyszerű. Elég érzékeny diagnosztikai kunsztokat kell ahhoz csinálni az üzemanyagpumpa táján, hogy egyértelműen meg lehessen állapítani, hogy a motor működésének zavara az üzemanyag szivattyúra, azon belül a relé hibájára vezethető vissza. Ha ezt magunk meg tudjuk állapítani, akkor viszont már majdnem autószerelők vagyunk.

 

Relé ár, 12 voltos szivattyú

Üzemanyag szivattyú relé felépítéseA relé ára - ahogy jeleztük - nem olyan borsos, de azért vannak különbségek, hiszen nem ugyanannyiba kerül egy Suzuki üzemanyag szivattyú relé, mint egy Skodáé vagy Opelé, esetleg egy Audié. Ezért a javasolt megoldás: autóalkatrész webáruház, szörfölés az üzemanyag szivattyú relék között, majd a legolcsóbb kiválasztása. Az erre fordított idő, még ilyen olcsó alkatrésznél is megtérülhet. Az üzemanyag szivattyúk természetesen alkalmazkodnak a gépkocsiban található akkumulátor feszültségéhez. Ezért mondjuk pontos megjelölésükkor, hogy 12 voltos szivattyú, vagy egyszerűen 12v szivattyú. Akár 12 voltos szivattyút, akár 12 v szivattyút keresünk, vagy csak annyit írunk be a webáruházunk keresőjébe, hogy benzin szivattyú, vagy benzin motoros szivattyú, nagy valószínűséggel webáruházunkban rátalálnak arra, amire szükségük van. Miért is ne, hiszen az autóalkatrész webáruházunkban szinte minden benzines szivattyú megtalálható. Legyen az akár egy Bosch szivattyú, egy diesel szivattyú, vagy egy diesel pumpa, vagy egy elektromos üzemanyag szivattyú.