AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag visszacsapó szelep választása.

Üzemanyag visszacsapó szelep alkalmazása akadályozza meg, hogy az üzemanyag visszaáramoljon az üzemanyagtartályba. Webáruházunkban kedvezményes árakon vásárolhat minőségi autóalkatrészeket.

Üzemanyag visszacsapó szelep funkciója és meghibásodása

Nem annyira azért fontos ez az alkatrész, mert a visszaáramlás veszélyes lenne, mint inkább azért, hogy ne kelljen minden motorindításnál megvárni, amíg a csővezetéken elér az üzemanyag a motorig az üzemanyag rendszerben, mert a visszacsapó szelep a motor leállításakor megakadályozta, ...


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag visszacsapó szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy az üzemanyag visszafolyjon a tartályba, levegős űrt hagyva maga mögött. A leggyakoribb hiba az, hogy a szelep rosszul zár. Ez annyit jelent, hogy hosszabb állás után a motor nehezen indul, mert a lassan visszacsöpögött üzemanyag pótlása a vezetékben időt vesz igénybe. A visszacsapó szelep hiba tehát olyasmi, ami minden szelepnél elő szokott fordulni. Ennek a szelepnek a hibája viszont egészen komoly tüneteket okozhat. Ilyen például a zajos motor és a növekvő üzemanyag fogyasztás.

Javítása és az árak

Üzemanyag visszacsapó szelep

Az üzemanyag gyakran tartalmaz szennyeződéseket, amelyek nehezíthetik az üzemanyag visszacsapó szelep hibátlan záródását. Ilyenkor a javítása kimerülhet az alapos megtisztításában. Ennél komolyabb rendellenesség is lehet a hiányos zárás oka. Ha ugyanis a zárás csak egy kicsit pontatlan, máris azzal állunk szemben, hogy hosszabb állás után a kocsinkat nem tudjuk elindítani. Ezért ilyen hibára a legjobb válasz - még ha a szelep csak kicsit enged is -, a visszacsapó szelep cseréje. A csere nem egy nagy munka és maga a visszacsapó szelep sem kerül túl sokba. Az ár ugyanúgy függ a márkától és az adott márkánál a típustól, mint sok más alkatrésznél. Az üzemanyag visszacsapó szelep beszerzésénél is jó megoldás egy autóalkarész webáruház becserkészése, de még jobb kettő vagy több autóalkarész webáruház felkeresése, mert az ár is más lehet az egyik webáruházban és egy másikban.