AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagcső választása.

Üzemanyagcső köti össze az autó üzemanyagrendszerének egyes elemeit, ebben áramlik az üzemanyag az üzemanyagtartályból a befecskendőig megfelelő nyomás alatt.

Az üzemanyagcső tulajdonságai

Az üzemanyagcső egyik feladat, hogy a nyomáson kívül jól kell tűrnie az üzemanyag és a benne lévő adalékok vegyi hatását is, egyben könnyen hajlíthatónak, rugalmasnak kell lennie, miközben természetesen jól kell zárnia, hogy se az üzemanyag ne tudjon kikerülni az üzemanyag rendszeren kívülre, se idegen anyag ne tudjon bele kerüli.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyagcső alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen kívül jó, ha kisebb-nagyobb mechanikus traumáknak is ellen tud állni, vagyis nem lyukad ki egykönnyen. Ilyenek a nagyon flexibilis, rugalmas, textilerősítéses Fagumit gumitömlők, amelyek egyaránt alkalmasak benzin, gázolaj, bio diesel, bio etanol üzemanyagok továbbítására.

Üzemanyagcső

Üzemanyagcső javítása

A legjobb minőségű és a legjobban óvott üzemanyagcső is megsérülhet. Előfordulhat, hogy kilyukad, megtörik és a megtörés helyén kiszakad, vagy belülről használódik el, ami elkerülhetetlenné teszik a cserét, mert javítani, ragasztani nem lehet és nem is érdemes az üzemanyagcső esetében. Az egész üzemanyagcsövet sem kell mindig kicserélni, mert elég, ha csak a sérült szakaszt iktatjuk ki és a helyére építjük be a megfelelő csatalakozások felhasználásával az új csőszakaszt. Persze itt is igaz: ha már hozzányúlunk érdemes az egészet kicserélni, hiszen nem lehet tudni, vajon nincsenek-e egyéb, még nem látható sérülések is a csövön.