AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyagszint érzékelő választása.

Üzemanyagszint érzékelő gondoskodik arról, hogy az autó vezetője folyamatosan információval legyen ellátva az üzemanyagtankban található üzemanyag aktuális mennyiségéről. További üzemanyag rendszer alkatrészek is elérhetőek áruházunkban!

Az üzemanyagszint érzékelő szerepe

Az üzemanyagszint érzékelő arról nyújt információt az autósnak vezetés közben, hogy mennyi üzemanyag áll még a rendelkezésére. Ez látszólag nem olyan bonyolult feladat, hiszen egy egyszerű úszó segítségével is megoldható. Csakhogy az autó nem egy falra szerelt WC-öblítő tartály, ...


Keresse meg autójához megfelelő üzemanyagszint érzékelőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...mert folyamatos mozgásban van és az üzemanyag is ide-oda lötyög benne, fölötte üzemanyagpára gyűlik fel, amelynek nyomása is változhat a külső hőmérséklet függvényében. Az érzékelőnek pedig olyan elektromos jelet kell a műszerfalra és az autó komputerébe továbbítania, amit újabb információkká lehet alakítani.

Üzemanyagszint érzékelő

Mire használandó az üzemanyagszint érzékelő

Az üzemanyagszint érzékelő tehát egy kompakt berendezés, egy elektromos szenzor, vagy jeladó, amelyet a tartályba lehet, akár utólag is szerelni. Az általa generált jelekből lesznek a műszerfalon a komputer segítségével a tartályban található üzemanyag mennyiségéről tájékoztatókon túl olyan információk is, mint például az, hogy hány kilométert mehetünk még a tartályban lévő üzemanyaggal, hogy milyen a megtett távolság és az elfogyasztott üzemanyag mennyiségének függvényében az átlagos üzemanyag fogyasztásunk.