AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Adagoló-, porlasztó javító készlet választása.

Adagoló-, porlasztó javító készlet vásárlása válhat szükségessé, ha az autónk motorjában valamiért nem működik jól a porlasztó, vagy az adagoló.

Mi is az a porlasztó és mi az adagoló, és mit takar a készlet?

Többnyire egyszerűen porlasztónak szoktuk hívni a köznyelvben a benzines Otto-motorokban központi szerepet betöltő karburátort, azt a szerkezetet, amely a levegő és az üzemanyag megfelelő keverékének előállítását szolgálja az üzemanyag rendszer részein belül. A többhengeres motorok is általában egy porlasztóval rendelkeznek, de azért vannak kivételek.


Keresse meg az autójához megfelelő adagoló-, porlasztó javító készletet:


A dízelmotor hengere viszont csak levegőt szív be, azt sűríti, az adagoló az égéstérben felhevült levegőbe fecskendezi az üzemanyagot. A motorok fogyasztásának csökkentése és a környezetvédelmi előírások szigorítása miatt az újabb autókban ma már inkább pontosabban működő befecskendezéses rendszerek, injektorok vannak.

Adagoló, porlasztó, javító készlet

Mi jelzi, hogy valami baj van a porlasztóval?

Ha gond van motor teljesítményével, a fogyasztással, sőt még rángat is, a hiba, amire gyanakodhatunk, hogy a porlasztó elkoszolódott, a tömítései elöregedtek, esetleg elrozsdásodott. Hasonló a helyzet dízelmotor esetében az adagolóval. Ha ilyen hibát észlelünk és magunk nem vagyunk autószerelők, a legjobb felkeresni egy szakszervizt, ahol pár órás diagnosztikai munkával viszonylag pontosan behatárolhatják a hibajelenség okát. A porlasztót ritkán kell cserélni, viszont jól jöhet a megtisztítása és a tömítések cseréje, ilyenkor szükség lesz egy adagoló, porlasztó javító készlet vásárlására.