AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Adagoló-, porlasztó javító készlet választása.

Adagoló-, porlasztó javító készlet vásárlása válhat szükségessé, ha az autónk motorjában valamiért nem működik jól a porlasztó, vagy az adagoló.

Mi is az a porlasztó és mi az adagoló, és mit takar a készlet?

Többnyire egyszerűen porlasztónak szoktuk hívni a köznyelvben a benzines Otto-motorokban központi szerepet betöltő karburátort, azt a szerkezetet, amely a levegő és az üzemanyag megfelelő keverékének előállítását szolgálja. A többhengeres motorok is általában egy porlasztóval rendelkeznek, de azért vannak kivételek.


Keresse meg az autójához megfelelő adagoló-, porlasztó javító készletet:


A dízelmotor hengere viszont csak levegőt szív be, azt sűríti, az adagoló az égéstérben felhevült levegőbe fecskendezi az üzemanyagot. A motorok fogyasztásának csökkentése és a környezetvédelmi előírások szigorítása miatt az újabb autókban ma már inkább pontosabban működő befecskendezéses rendszerek, injektorok vannak. Tekintse meg további üzemanyag rendszer alkatrészeinket is!

Adagoló, porlasztó, javító készlet

Mi jelzi, hogy valami baj van a porlasztóval?

Ha gond van motor teljesítményével, a fogyasztással, sőt még rángat is, a hiba, amire gyanakodhatunk, hogy a porlasztó elkoszolódott, a tömítései elöregedtek, esetleg elrozsdásodott. Hasonló a helyzet dízelmotor esetében az adagolóval. Ha ilyen hibát észlelünk és magunk nem vagyunk autószerelők, a legjobb felkeresni egy szakszervizt, ahol pár órás diagnosztikai munkával viszonylag pontosan behatárolhatják a hibajelenség okát. A porlasztót ritkán kell cserélni, viszont jól jöhet a megtisztítása és a tömítések cseréje, ilyenkor szükség lesz egy adagoló, porlasztó javító készlet vásárlására.