AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Üzemanyag befecskendező egység választása.

Üzemanyag befecskendező egység gondoskodik arról, hogy az autó motorjába az elvárt teljesítménynek megfelelő mennyiségű levegő-üzemanyag keverék jusson a szükséges pillanatban és nyomás alatt. Ha további üzemanyag rendszer alkatrész szükséges autójához, tekintse meg áruházunk teljes kínálatát!

Az üzemanyag befecskendező egység fajtái

Ma már kizárólag elektronikus vezérlésű üzemanyag befecskendező egységeket szerelnek be az autókba. Az elektronikus vezérlőegység, ami egy számítógép, az adatok értékelése alapján küld parancsot a befecskendező szelepekhez és a fojtószelepet állító motorhoz.


Keresse meg az autójához megfelelő üzemanyag befecskendező egységet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Üzemanyag befecskendező egység

Ezekhez juttatja el egy tápszivattyú egy elosztó csövön keresztül a benzint, s a villamos áram a szükséges pillanatban nyitja, illetve zárja a szelepeket. Ha szükségét érzi, akkor egy szelep megnyitásával szekunder levegőt küld a kipufogó csőbe, hogy az égés tökéletes legyen, vagy a kipufogó gáz egy részét visszavezeti a szívócsőbe.

Az üzemanyag befecskendező egység előnyei a karburátorral szemben:

Az üzemanyag befecskendező egység legnagyobb előnye, hogy a benzinmennyiség pontosabban szabályozható (a kompresszió növelhető, a kipufogó gáz összetétele javítható); minden hengerbe azonos benzinmennyiség adagolható, illetve az adag a henger pillanatnyi üzemállapotához - pl. hőmérsékletéhez - igazítható (a motorban rejlő teljesítmény jobban kiaknázható); nincs eljegesedési veszély; a motor gyorsabban reagál a pedálmozgatásra. Annak idején az első benzinbefecskendezőket dízeladagolókból alakították ki, természetesen jelentős átalakításokkal, de a vezérlő elvek minkét üzemanyagfajtára tervezett motorok esetében azonosak.