AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fék Mechanika választása.

Fék alkatrészek nélkül nehezen tudnánk lassítani vagy megállni, ezért alkatrészei a legfontosabbak közé tartoznak az autónkban. A fékalkatrészek a járművek lassítását, megállítását, esetenként álló helyzetben való rögzítését szolgálják.

Fék alkatrészek az autó legjobban kopó részei

Fékezéskor a fékpofákba rögzített fékbetétek hozzányomódnak a féktárcsához (régebbi autóban hátul esetleg a fékdobokhoz) és az erőteljes súrlódás hatására az autó mozgási energiája átalakul hőenergiává, a kocsi fokozatosan lelassul, majd megáll.


Keresse meg autójához megfelelő fék mechanika alkatrészeket:


Autó fék alkatrészek kedvezményes árakon.

Fék alkatrész kereső webáruház széles márka válaszékkal!

Azért is nagyon fontos a fékrendszer rendszeres ellenőrzése, hogy pontos képet kaphassunk a fékek állapotáról. Legtöbbször az úgynevezett kopó fék alkatrészeket kell cserélni, mint a fékbetétek, fékpofák, féktárcsák és fékdobok, de ha ezeket elhanyagoljuk, lehet hogy még több alkatrészt kell majd cserélnünk, javíttatnunk. Webáruházunkban egyszerűen válogathat kedvére ATE, Bosch, Brembo, Delphi, Ferodo, Lpr, Textar, TRW, Zimmermann és egyéb márkák közül. Tekintse meg további termékeinket is!

Olcsó fék alkatrész webáruház akciós áraon

A fék mechanika alkatrészek cseréje

Mivel a fékbetét éppen a súrlódással dolgozik, mi sem természetesebb, mint az, hogy a viszonylag sűrűn cserélendő fék alkatrészek közé tartozik. Az új betét beszerzése akkor válik elkerülhetetlenné, amikor a fékpofa széle már hozzáér a tárcsához (vagy ha van, a dobhoz). A jobb autókban már ezt jelzi egy lámpa a műszerfalon, de enélkül is könnyű észrevenni, a súrlódó fémek karcos hangja miatt. Persze nem kell ezt megvárni, jobb a szervizkönyv által jelzett ütemezés szerint cserélni. A féktárcsa és a fékdob is erősen kopik, sőt, meg is sérülhet, ezért rendszeresen ellenőrizni és cserélni kell ezeket - jellemzően minden második fékbetét csere alkalmával. Ha gond van a fék alkatrészekkel, nem csak a kellemetlen hangokra, hanem a fékhatás csökkenésére, szélsőséges esetben akár a fékbetét kiesésére és ezért a fék működésképtelenségére is számíthatunk, jobb az ilyesmit megelőzni. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a fék nem játék, minden alkatrészének megfelelő működése biztonságunk kulcsa! Ellenőrizzük rendszeresen autónk fékrendszerét, a mechanikától a hidraulikáig és cseréljük időben az elhasználódott fék alkatrészeket!