AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézifékkar burkolat választása.

Kézifékkar burkolat védi a kézifék-rendszert a szennyeződéstől, illetve akadályozza meg, hogy a kéziféket a fékrendszerrel összekötő nyíláson keresztül az utastérbe szennyeződés kerüljön. További fék mechanika autóalkatrészek megtekintéséhez kattintson ide.

A kézifékkar burkolat funkciója

A kézifékkar burkolat nem szerves része a fékrendszernek, csak és kizárólag biztonsági, esztétikai és a szennyeződést akadályozó funkciója van. Igaz ez a funkciója két irányú, mert egyszerre védi a fékrendszert az idegen testektől, anyagoktól és az utasokat is a kézifék nyílásán beáramló poros levegőtől, vagy egyéb szennyező anyagoktól. Mindeközben a burkolat nem akadályozhatja a kézifékkar szabad mozgását, ami elég nagy amplitúdón valósul meg, azaz a burkolatnak kellő rugalmassággal kell rendelkeznie.


Keresse meg az autójához megfelelő kézifékkar burkolat alkatrészt:


Cseréje

Kézifékkar burkolatA kézfékkar burkolat cseréje akkor aktuális, ha nem látja el megfelelően a funkcióját. Ez akkor szokott bekövetkezni, ha a rendszeres mozgása miatt a kézifékkar kikezdte a burkolat felületét, anyagát, vagy valamilyen mechanikus, esetleg vegyi anyag hatására a kézifékkar burkolat megsérült. Ilyenkor a legegyszerűbb és a leginkább célravezető megoldás a burkolat cseréje. Ez általában nem jár nagy költséggel, ugyanis a kézifékkar burkolat rendre olcsó műanyag vagy műbőr. Mégis érdemes, már csak esztétikai szempontból is odafigyelni, hogy mire cseréljük a régit, ugyanis a kézifék nagyon szem előtt van.