AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa szegecs választása.

Fékpofa szegecs rögzíti a fékpofákon a súrlódó betéteket. A dobfék úgy működik, hogy a fékdob a kerékkel együtt forog, míg a fékpofák egy álló tárcsára vannak szerelve. A dobbal érintkező részük súrlódóbetéttel van ellátva. Válogasson kapcsolódó fék mechanika kínálatunkból!

A fékpofa szegecs szerepe

A fékpofa szegeccsel lehet a dobfékeknél a fékpofákon rögzíteni a súrlódó betétet, ami ma már gyakran műanyagból (duroplaszt), acél-sárgaréz fémszálakból, vagy grafit-cellulózból készülnek. A szegecsek anyaga sárgaréz, alumínium vagy vörösréz szokott lenni. A szegecselés mellett a ragasztást is alkalmazni szokták. A szegecselés nagyon erős és oldhatatlan kötést hoz létre, ami azt jelenti, hogy maga a szegecselés folyamata során a szegecs annyira deformálódik, hogy, ha kiveszik, újra nem használható, hulladék lesz belőle.


Keresse meg az autójához megfelelő fékpofa szegecs alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fékpofa szegecselése

Fékpofa szegecsA fékpofa szegecs használata a dobfékek súrlódó betéteinek rögzítéséhez azt jelenti, hogy - mivel még ráadásul itt süllyesztett szegecsekről van szó -, a szegecseket csak úgy lehet eltávolítani, hogy azokat gyakorlatilag ki kell a helyükről vésni. Tehát szóba se jöhet többszöri felhasználásuk, de természetesen a cserélendő súrlódó betét is eldobandó. A fékpofa szegecs tehát a dobfékeknél egyszeri felhasználásra szól, vagyis semmi más szerepe nincs mint a lehető legerősebb, oldhatatlan kötés létrehozása.