AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féknyereg szerelőkészlet választása.

Féknyereg szerelőkészlet segítségével lehet a legkönnyebben és a legszakszerűbben javítani, vagy cserélni az erősen elhasználódott, vagy végzetesen meghibásodott féknyerget az autónkban. Tekintse meg teljes fék mechanika kínálatunkat!

A féknyereg szerelőkészlet használatával mit javíthatunk?

A féknyereg szerelőkészlet beszerezése és használata a féknyereg meghibásodásakor esedékes. A féknyerget pedig akkor kell cserélni, ha lóg, lötyög és már nem lehet sehogyan sem rögzíteni. A féknyereg a tárcsafék egyik legfontosabb eleme. Állapotától nagy mértékben függ ennek a fékfajtának a működése, ugyanis a féknyereg szorítja a fékpofákat a féktárcsához.


Keresse meg az autójához megfelelő féknyereg szerelőkészlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A tárcsát két oldalról szorítják fékezéskor a fékpofák, ezért a féknyereg valóban úgy tartja azokat össze, mint egy nyereg, felülve a féktárcsa peremére.

A féknyereg cseréje szerelőkészlet segítségével

Féknyereg rajzA féknyereg meghibásodásakor a leggyakoribb a féknyereg cseréje. Van, amikor a nyereg még javítható, de gyakori, hogy már csak cserével lehet elérni, hogy a tárcsafékünk biztonságosan működjön. Ha elhatároztuk, hogy az egyik keréknél meghibásodott féknyereg miatt cserére adjuk a fejünket, akkor már mind a két, egymás mellett lévő keréknél végezzük el. Ez nem csak azért tanácsos, mert így a kerekek fékhatása között nem lesz veszélyes különbség, de azért is, mert megtakarítunk egy esetleges újabb utat a szervizbe, amikor a másik kerék féknyergei mennek tönkre.