AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékbetét tartozékkészlet választása.

Fékbetét tartozékkészlet rendszeres cseréjével érhető el, hogy a fékrendszer a gépkocsi teljes élettartama alatt be tudja tölteni alapvető funkcióját: a szükséges hatékonysággal fékezze le az autót.

A fékbetét tartozékkészlet összetétele és a fékporvédő szerepe.

A fékbetét két meghatározó elemből áll. Az úgynevezett fékbetéthordozóból és a súrlódó anyagból. A fékbetéthordozó rendszerint acélból van. Erre felragasztják magát a súrlódást előállító anyagot, a tényleges fékbetétet. Ez utóbbi anyaga is két részre tagolható.


Keresse meg autójához megfelelő fékbetét tartozékkészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az egyik a töltőanyag, ami összefogja, összetartja az ásványi, fémes, kerámia vagy szerves súrlódó anyag szemcséit. Ezeknek együtt nemcsak nagyon keménynek és a hatalmas súrlódó erőnek ellenállónak kell lenniük, de a keletkező nagy hőt is el kell viselniük. Ha a féktárcsa az út porával elkoszolódik, akkor ez a kényes egyensúly a fékbetét és a féktárcsa között gyengül. Ezért van szükség az alapvető fékbetét tartozékkészlet mellé még fék porvédő lemezekre is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A fékbetét alkatrészek beszerzése

Nem szorul magyarázatra, miért fontos minden járműnél, a motorkerékpártól a személyautóig, hogy a fékbetét alkatrészek megfelelő, működőképes állapotban legyenek, illetve a tőlük elvárt teljesítményt tudják nyújtani, vagyis extrém terhelés, nagy sebesség, rossz időjárási feltételek, nagy meleg, nagy hideg esetén is biztonságosan meg tudják állítani a járművet. Ehhez arra van szükség, hogy ezeket a folyamatosan kopó alkatrészeket rendszeresen cseréljük, mégpedig a megfelelő, az adott járműhöz tartozó fékbetét alkatrészekre. Itt nincs helye a kompromisszumnak, az umbuldálásnak, mert néhány ezer forintot „megtakarítva”, egy házilag ragasztott fékbetét leszakadásával, a saját életünk mellett a közlekedés többi résztvevőjének életét és vagyonát is veszélybe sodorhatjuk. Csak gyári fékbetét alkatrészeket vagy megfelelő minőségben utángyártottakat vásároljunk, mindig megbízható forrásból és ismert márkanevek alatt, vagy ismert gyártók termékeit.