AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féktárcsa csavar választása.

Féktárcsa csavar segítségével rögzíti a féktárcsát a gépkocsi alvázához. Ez gyakran egészen kevés számú, néha csak két csavarral van megoldva, igaz még rögzítő szárak is gondoskodnak arról, hogy a tárcsa ne tudjon elfordulni. Webáruházunkban nem csak féktárcsa csavar, hanem számos más fék mechanika alkatrész is rendelhető, böngésszen további kínálatunkból!

 

A féktárcsa csavar minősége nagyon fontos

 

A féktárcsa csavar tehát a féktárcsát rögzíti, amelyhez a fékpofák szorítják hozzá a fékbetétet és így jön létre a súrlódás, ami a kerék fékezéséhez szükséges. Ebből érthető, hogy nagy erők hatnak a féktárcsára és ezen keresztül azokra a kötő elemekre is, amelyek a tárcsát a helyén tartják a kerék elfordulásából származó hatalmas energiával szemben.


Keresse meg az autójához megfelelő féktárcsa csavar alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha csak ezek a süllyesztett fejű csavarok tartanák a tárcsát az aligha lenne elég a rá ható erőkkel szemben, ezért általában még négy tüske is segíti a rögzítést, amelyek tehermentesítik a csavarokat a forgató erő nyíró hatása alól.

 

Megfelelő csavarok és szakértelem

 

Autó féktárcsa csavarokA féktárcsa csavar azért nem az a kellék, amit csak be kell szerezni és a helyére kell csavarni. Csak akkor szokás ilyesmit vásárolni, ha egyébként féktárcsát cserélünk, ami otthon is elvégezhető, de kezdő hobbiszerelőket eltanácsolunk a dologtól, mivel a fékrendszer egy rendkívül szenzibilis és az autózás biztonsága szempontjából életveszélyesen fontos alkatrészegyüttes. Már a tárcsa levétele is szakértelmet igényel ahhoz, hogy ne sértsük meg a fékvezetéket, ne folyjon el a fékolaj és ne legyen levegős a fékrendszer. Az új csavarra is azért van szükség, mert a régi féktárcsa csavar rendre bele van rohadva a menetbe, vagy ha nem is, elég nehéz onnan úgy kicsavarni, hogy ne sérüljön meg.