AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féknyereg csavar választása.

Féknyereg csavar feladata, hogy a féknyerget, ami a fékbetétet a féktárcsához szorítja fékezéskor, a helyén tartsa és erősen rögzítse. Ezért robusztus és igen erős anyagból készül. További fék mechanika alkatrészek megtekintéséhez kattintson ide.

A féknyereg csavar funkciója

A féknyereg foglalja magába azokat a fékbetéteket, amelyek a féktárcsához szorulva az autó mozgási energiáját hővé alakítják. A féknyerget a fékcsavar tartja a helyén. Mivel fékezéskor hatalmas súrlódó erő lép fel, amely a fékezett kerék forgási irányába mozdítaná el a fékbetétet, a fékbetétet magába foglaló fékpofára és így a féknyereg csavarra is nagy erők hatnak. 


Keresse meg az autójához megfelelő féknyereg csavar alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Akármilyen erős is ez a csavar idővel annyira elhasználódhat, hogy elkerülhetetlenné válik a cseréje, amiknek elmulasztása az egész fékrendszer működését veszélyezteti.

A féknyereg csavar cseréje

csavar

A féknyereg csavart nagyon ritkán szokás azért cserélni, mert megkopott. Ezt ugyanis szinte lehetetlen észlelni. Ehelyett akkor szokott sor kerülni a cseréjére, amikor a féknyerget javítják, cserélik, vagy csak egyszerű fékbetét cserét hajtanak végre. A fékbetét cseréjénél ugyanis ajánlott – és gyakran így is járnak el – átvizsgálni a féknyereg állapotát. Ilyenkor – ha elhasználódást tapasztalnak a féknyeregnél – akkor a fékbetéttel együtt azt is cserélik. Ezt a cserét szokták egybekötni a féknyereg csavar cseréjével.