AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Dobfék rögzitő pofa készlet választása.

Dobfék rögzítő pofa készlet vásárlása válhat szükségessé, ha régi autónk van, hátul dobfékkel, és valami gond adódott a fékhatással. Egy ilyen hiba kijavításához a legjobb a szükséges alkatrészeket egy dobfék rögzítő pofa készlet elemeiként beszerezni. Válogasson további fék mechanika autóalkatrészek választékunkból!

Mire kell a fékpofa és mi az a rögzítő pofa készlet?

Fékezéskor erőteljes súrlódással alakítjuk át az autó mozgási energiáját hőenergiává, a kocsi fokozatosan lelassul, majd megáll. Ezt a munkát a féktárcsához vagy a fékdobokhoz nyomott fékbetétek végzik el. A fékbetétek az úgynevezett fékpofákba vannak rögzítve, a fékrendszerben a fékpedál lenyomásának...


Keresse meg az autójához megfelelő dobfék rögzítő pofa készlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Dobfék rögzítő pofa készlet

...hatására több áttételen keresztül érkezik a "parancs" a fékpofákhoz, hogy nyomják a fékbetéteket a féktárcsához vagy a fékdobokhoz. A fékrendszer tehát sok alkatrészből áll, közéjük tartoznak azok a csavarok és rugók is, amelyek a fékpofát a többi alkatrészhez rögzítik, ha dobfék van az autónkban, akkor ezek dobfék rögzítő pofa készlet néven alkothatnak egy megvásárolható készletet. 

Mikor van szükség a dobfék rögzítő pofa készlet használatára?

A fék rendes működése igen fontos a biztonságunk szempontjából, ezért a legkisebb zavar észlelésekor halogatás nélkül fel kell keresni a szakszervizt. Erre viszonylag gyakran szükség lehet, hiszen nemcsak a fékbetét, hanem a többi alkatrész is komoly munkát végez. A fékbetét elkerülhetetlen kopása miatt típustól függő időszakonként eleve el kell menni a szervizbe a fékbetét cseréje miatt. Ilyenkor a fékrendszer összes alkatrészét ellenőrizni kell és szükség esetén cserélni, ami elöregedett, eltört vagy megkopott. A dobfék rögzítő pofa készlet cseréje is ilyenkor szokott szükségessé válni.