AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kapcsoló választása.

Kézifék kapcsoló gondoskodik az autóban arról, hogy ne induljunk el, legfőképpen pedig ne hajtusunk kilométereket behúzott kézifékkel. Ez ugyanis – az álmos könyvek szerint – nem tesz jót sem a fékrendszernek, sem az autó motorjának. A Kovács Autó széles fék mechanika kínálatában további termékeket is megtalál, böngésszen közöttük!

Kapcsoló a kézifék kijelzőhöz

Induláskor még egy tapasztalt autóssal is előfordul, főleg, ha a rögzítőféke hagyományosan, kézifékkar felhúzásával működik, hogy a kart nem engedi le a végpontjáig, azaz a rögíztőfék - bizonyos mértékig - még az indulás után is fékez. Ez lehet olyan kis mértékű is, hogy az autó teljesítményén nem érezhető. Ilyenkor van jelentősége és ilyenkor általában működni is szokott a kapcsoló, amely a műszerfalon egy kijelzőlámpát hoz működésbe, ami a vezetőt a behúzva tartott kézifékre figyelmezteti. Ez a kis elektromos kézifék kapcsoló tehát nagy szolgálatot tehet a figyelmetlen autós számára.


Keresse meg az autójához megfelelő kézifék kapcsoló alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kézifék kapcsoló cseréje

Kézifék jelzőlámpaA kézifék kapcsoló általában egy kompakt kis elektromos berendezés, amely gyakran már a kijelzőt is magába foglalja, amely nem ritkán még egy piktogrammal is igyekszik elég egyértelművé tenni az információt arról, hogy a kézifék be van húzva. Ezt a kis elektronikát akár akkor is ki lehet cserélni, ha a régi egyébként hibátlanul működik, ha dizájnosabb, vagy az eredetinél a figyelmet jobban felkeltőt akarunk az autónkban használni. Mégis általában akkor szokás az ilyen feladatot ellátó kapcsoló cseréje, ha elromlik, mert a javítása – éppen kompakt felépítése miatt – nem gazdaságos.