AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa rugó választása.

Fékpofa rugó húzza vissza eredeti pozíciójába a dobfék belsejében a fékbetétet magába foglaló fékpofát, amelyet a fékpedál benyomásával szorít a vezető a dob belsejéhez. Tekintse meg a fék mechanika webáruház kapcsolódó választékát!

A fékpofa rugó szerepe

A fékpofa rugó szerepe, hogy a súrlódást létrehozó fékbetétet magába foglaló fékpofát fékezés után visszahúzza az eredeti, a fékezés előtti helyzetébe. A rugónak ezért elég erősnek és tartósnak kell lennie, hogy a rendszeres nyúlás és visszaugrás ne használja el túl gyorsan.


Keresse meg az autójához megfelelő fékpofa rugó alkatrészt:


A rugó ereje befolyásolja azt is, hogy a fékpofa milyen gyorsan tér vissza a kiindulási pozíciójába, ami a vezető számára a fékpedál felemelkedésében nyilvánul meg. A rugó megnyúlása esetén a fék lógni fog, a pedál a legkisebb érintésre besüllyed és úgy is marad.

A fékpofa rugó cseréje

Fékpofa rugó

Ha a fékpofa rugó végleg elhasználódott, megnyúlt, vagy egyenesen elszakadt, akkor cserélni kell. Elhasználódásának okai között szerepel a folyamatos szennyeződés, ami korrózióhoz, vagy egyéb káros vegyi hatású sérülésekhez vezethet. Akár így, akár úgy az egyetlen helyes megoldás a rugó cseréje, ami nem tartozik a bonyolult feladatok közé. Ilyenkor is arra kell ügyelni, hogy az autó márkájához és típusához illő rugót szerezzünk be. A rugó beszerelése után nem lehet megtakarítani egy fékállítást, ami a dobok felszabályozását jelenti.