AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezetőcsavar, féknyereg választása.

Vezetőcsavar, féknyereg, vagy másképpen féknyereg vezető csavar. Annyi a dolga, hogy vezesse a nyerget, nincs is közvetlen kapcsolat közte és a nyereg között, mert egy gumi perselyben fut, amit cserélni lehet, és egy műanyag kupak zárja le.

Tárcsafék van az autójában? Akkor vannak féknyergei és azokhoz vezetőcsavarjai

Fékezéskor a féknyereg szorítja a fékpofákat a féktárcsához, és az így keletkező súrlódás fékezi le az autót. A féknyereg ennek megfelelően igen komoly terhelésnek van kitéve. A féknyereg vezető csavart ezzel szemben nem éri túl nagy terhelés, hiszen nem rögzíti, csak vezeti a féknyerget...


Keresse meg autójához megfelelő féknyereg vezetőcsavarokat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Sőt, talán még csillapítja is a nyereg rezgését valamelyest, a gumi persely miatt. Ha nem kontár a szerelő, gyakorlatilag az is kizárt, hogy meglazuljon. Ennek ellenére - mint minden alkatrész - ez is megsérülhet, rozsdásodhat, idővel elkophat. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Vezetőcsavar

Mikor kell cserélni a féknyereg vezető csavart?

Ha a féknyereg meghibásodik, megkopik vagy meglazul, akkor a fékhatás romlani fog. Zörög a fék, rázkódik a kocsi, sőt az is előfordulhat, hogy késik a fékhatás. A fékhibát azonnal javítani kell, hiszen - mondani sem kell - az akár balesetet is okozhat. Ha a féknyerget cserélni kell, cserélni szokták a kapcsolódó alkatrészeket, köztük a vezetőcsavart is. Vagyis a szerencsére nem túl drága vezetőcsavart akkor is cserélni szokták, ha nem az a hiba forrása. Egy jobb szervizben ilyenkor a féknyereg minden alkatrészét bevizsgálják.