AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa tartozék készlet választása.

Fékpofa tartozék készlet vásárlása viszonylag gyakran szükségessé válhat, hiszen a fékrendszer autónk egyik leginkább elhasználódó része. Ez nem is csoda, hiszen a fékbetét éppen a súrlódással "dolgozik", a súrlódás hatására alakul át az autó mozgási energiája hőenergiává. Tekintse meg a fék mechanika alkatrész webshop teljes választékát!

Mi is a fékpofa dolga az autónkban és miért fontos a fékpofa tartozék készlet cseréje?

A fékpofákba rögzítik a fékbetétet, amely fékezéskor hozzányomódik a féktárcsához vagy a fékdobhoz. A fékezést mi indítjuk el a fékpedál lenyomásával és az "utasítás" több áttéten keresztül végül a fékpofa közvetítésével jut el a keményen dolgozó fékbetéthez.


Keresse meg az autójához szükséges fékpofa tartozék készlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fékpofához több alkatrész is tartozik, például a rugók, rögzítők, alátétek. Ezeket tartalmazza a fékpofa tartozék készlet. Természetesen a jelentős igénybevétel miatt célszerű rendszeresen ellenőrizni a fékrendszert, az elkopott alkatrészeket pedig pótolni kell. Ha valamit, hát a féket nem szabad elhanyagolni, a biztonságunk függ megbízható működésétől.

Fékpofa tartozék készlet

Fékpofa tartozék készlet is sokféle kapható

Mint azt már megszokhattuk a különböző alkatrészek esetében, a fékpofa tartozék készletből is kapható gyári és utángyártott változat. Az utóbbi nyilván olcsóbb, és szerencsére az utángyártott készletek között is akad jó minőségű, olyan, amely tökéletesen megfelel a gyári előírásoknak, méretpontos és csaknem olyan jó, mint a drágább gyári. A Webáruházunkban is kapható például a német Febi Bilstein és az ugyancsak német Auger cég által készített utángyártott fékpofa tartozék készlet.