AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féknyereg javítókészlet választása.

Féknyereg javítókészlet széles választéka az alkatreszek.hu webáruházában, kérjük tekintse meg minőségi fék mechanika választékunkat, kedvező árainkat! Féknyereg feladatát, javítókészlet használata.

Féknyereg javítókészlet szerepe az autó fékrendszerében.

Féknyereg javítókészlet segíti a fék felújítását, javítását. Benne külső és belső tömítők, porvédők vannak, mind gumiból, de idetartoznak az ugyancsak tömítő szerepet játszó fém alátétek is. A fékberendezések meghatározó elemei a fékezéshez szükséges erőt átadó és létrehozó munkahengerek,...


Keresse meg az autójához megfelelő féknyereg javítókészlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...amelyekben a kellő belső nyomás létrejöttéhez és a fékfolyadék szivárgásának megakadályozásához több tömítő alkatrészre van szükség, amit a féknyereg javítókészlet tartalmazza. Ezek a tömítőgyűrűk nem csak a nyomást kell elviseljék, de a fékrendszer belsejében a velük érintkező fékfolyadék vegyi hatásának is ellent kell állniuk. Féknyereg javítókészlet alkatrészeinek ki kell bírniuk a kívülről érkező szennyező anyagok romboló hatását, illetve a porvédő gyűrűknek meg kell akadályozniuk a por és egyéb apró részecskék bekerülését a fékszerkezetbe. Látszik tehát, hogy a féknyereg javítókészlet minden egyes elemének fontos szerepe van a fékrendszer hibátlan működésének biztosításában.

Féknyereg javítókészlet felhasználása.

Féknyereg javítókészlet tartalma

Az autók fékberendezései szélsőséges körülmények között működnek. A jármű tekintélyes mozgási energiájának egy része hővé alakult, tehát gyakran extrém hőmérsékleten teszi a dolgát a fékrendszer, így erősen felmelegszenek a részét képező tömítő elemek. Nem véletlen tehát, hogy a fékeket időről időre fel kell újítani, egyes alkatrészeiket ki kell cserélni. Ezek közé tartoznak a féknyereg javítókészlet darabjai is, amelyeket szinte minden a fékrendszer javításával vagy felújításával kapcsolatos szerelés alkalmával érdemes kicserélni, de legalább alaposan megvizsgálni. Ha úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen egyes tömítőelemek cseréje, a legjobb megoldás mindegyik egyidejű cseréje, hogy később ne kelljen a különböző időben meghibásodó elemeket többször egymás után cserélgetni. Ehhez nyújt nagy segítséget a féknyereg javítókészlet, amelyben megtalálható minden alkatrész, ami a tömítő elemek teljes cseréjéhez szükséges.

Féknyereg ott van, ahol tárcsaféket használ a gyártó. A kerékhez rögzített féktárcsán ül úgy, ahogy a ló hátára ráhelyezzük a nyerget. A két oldalsó „lelógó”, a tárcsát körülfogó elmozduló rész a fékpofa, ebbe helyezik a kopóbetétet.

A féknyereg feladata és festése.

Autó féknyergek egymás mellettA féknyereg legfontosabb dolga, hogy a fékbetéteket odaszorítsa a féktárcsához Ezt hidraulikus vezérléssel teszi. A fékpedál lenyomásával megnöveljük a nyomást a központi fékhengerben, innen a fékdugattyú a fékvezetékeken keresztül átviszi a nyomást a féknyereg munkahengerébe, a fékdugattyú csukja a „harapófogó”szárait fölül, következésképpen lent, a tárcsa mentén szűkül a pofák közötti rés.
Féknyereg festése. Ha le szeretné festeni a féknyerget és a fékdobot, hogy ne legyen csúnya rozsdás, vagy épp hogy esztétikailag feltűnően kivillanjon a felni alól (pl.: egy lada féknyereg esetén a korrózió elleni védelem az elsődleges:), akkor alkalmazzunk MOTIP alapozófestéket. Távolítsuk el a rozsdamaradékot, tisztítsuk, zsírtalanítsuk, szükség esetén gletteljük a festendő felületeket. A festeni nem kívánt részeket takarással védjük. A féktárcsára, fékpofára semmiképpen ne kerüljön festék!

A féknyereg masszív szerkezet, de ha megszűnik a tömítettsége, levegősödik, akkor eljött a felújítás, csere ideje.

Autó féknyereg javításEzt a fékpedál megnövekedett útja mutatja. Elkopik a csapszeg. Beszakad a légtelenítő csavar (mert olyan sokáig nem kellett hozzányúlni a fékhez). Aszimmetrikus kopást tapasztalunk. Zörög a fék, rázkódást tapasztalunk (tolatáskor). Szóval olykor elérkezik a nyereg felújítás, csere ideje is. Ilyenkor tengelyenként, vagyis egyszerre legalább kettőt. Féknyereg javítókészlet használata házilag? Autóalkatrész webáruházunkban kapható féknyereg felújító készletjavítókészlet is kedvező áron. Ügyesebb autós maga is megcsinálja. De figyelni kell, hogy melyik a jobbos és melyik a balos, már ha úgynevezett fix beépítésű féknyereg van a kocsinkban. Az úszónyergek cseréjét jobb a szervizre bízni. A féknyergek cseréje után fel kell tölteni hidraulikaolajjal a fékrendszert, a dugattyúkat, vezetékeket pedig légteleníteni kell, ezért arra is ügyelni kell, hogy milyen a légtelenítő csavar állása. Felül kell legyen és megfelelő (általában jelzett) helyen.