AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Automatikus utánállítás választása.

Automatikus utánállítás teszi lehetővé, hogy a folyamatosan kopó fékbetét és a féktárcsa közötti távolság állandó értéken maradjon, azaz a hatékony fékezéshez mindig egyforma erővel kelljen a fékpedálra taposni. Tekintse meg teljes fék mechanika kínálatunkat!

Automata utánállítás funkciója

A fékek a súrlódásra támaszkodva, a súrlódási erőt hővé alakítva fejtik ki a fékező hatásukat. E folyamat során a kopásra konstruált felületek folyamatosan elhasználódnak, keresztmetszetük, vastagságuk csökken, ezzel a hozzájuk nyomott alkatrésztől mért távolságuk is megváltozik nyugalmi állapotban, azaz, amikor a két alkatrészelem egymáshoz szorítására kerül sor, nagyobb utat kell megtenniük, amíg találkoznak, azaz a fékhatás létrejötéig eltelő idő megnő. Ez az elmélet, és csak akkor lenne így, ha nem működne a fékeknél automatikus utánállítás.


Keresse meg az autójához megfelelő automatikus utánállítás alkatrészt:


Az utánállítás működési elve

Automatikus utánállítás alkatrész

Az automatikus utánállításnál egyáltalán nem bonyolult mechanikák, digitális szenzorok és intelligens vezérlés működik. Az esetek döntő részében csak egy adott elmozdulás hatására, az ezt az elmozdulást rugalmasan ellensúlyozó csavar, alátét, hüvely lép működésbe. Az automata utánállítás attól függően, hogy milyen módon reagál a fék kopására, lehet fokozatos vagy folyamatos. A fokozatos esetében az automatikus utánállítás adott kopásérték elérése nyomán korrigál, míg a folyamatosnál, az utánállítás fokozatok nélkül követi az alkatrész kopását.