AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sport féktárcsa választása.

Sport féktárcsa lényege, hogy az átlagosnál jobb fékhatást lehet vele elérni, ami gyakran azért van, mert a féktárcsa felületén bemarások vagy furatok találhatók, amelyek segítségével a féktárcsa jobban hűl. Böngésszen kapcsolódó fék mechanika választékunkból!

A sport féktárcsa előnye

A sport féktárcsák előnye, hogy hosszabb fékezés esetén sem veszítik el eredeti tapadási képességüket, mert a jobb anyaguk és a megmunkált felületük miatt nehezebben melegszenek fel. A túlmelegedett féktárcsa tapadási tulajdonságai ugyanis lényegesen rosszabbak,...


Keresse meg az autójához megfelelő sport féktárcsa alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...mint a kevésbé meleg tárcsáé. A tárcsa hatékonyabb hűtését a felületén bemarások kialakításával vagy furatok létrehozásával érik el, amelyeknek nem csak a mélysége és a sűrűsége fontos, de annak is jelentősége van, hogy milyen alakzatban helyezik el azokat a tárcsán.

A sport féktárcsa működése

Sport féktárcsa

A sport féktárcsa nem csak kevésbé melegszik, de ha mégis, akkor magasabb hőmérsékletet visel el anélkül, hogy a fékhatás csökkenne. Míg a széria féktárcsák általában 200 és 300 C fok között működnek még optimálisan, addig a sport féktárcsa esetében ez a hőmérséklet elérheti akár ennek a kétszeresét, a 600 C fokot is. Ez azt jelenti, hogy akkor is ugyanazt a teljesítményt nyújtja mint egy normál féktárcsa, ha a hosszan tartó, vagy nagyon intenzív fékezés következtében extrém hőmérsékletre melegedett fel. A sport féktárcsa felszerelése semmilyen különleges előkészületet, vagy speciális szakértelmet nem igényel.