AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa rugótartó választása.

Fékpofa rugótartó rögzíti azt a rugót, amely a fékpofát fékezés után visszahúzza eredeti, kiindulási helyzetébe. Egyáltalán nem tartozik a bonyolult alkatrészek közé. Gyakran egy egyszerű stiftről van csak szó. Böngésszen további fék mechanika kínálatunkból!

A fékpofa rugótartó funkciója

A fékpofa rugótartó egy segédfunkciójú, de azért fontos alkatrésze a gépkocsi fékrendszerének. Egyszerű, hiszen csak az a szerepe, hogy a helyén tartsa és kellő erővel rögzítse a rugót, amely biztosítja a fékpofa visszahúzását fékezés után a kiindulási helyzetébe. Fontos tulajdonsága, hogy miközben rögzíti a rugót, az rajta szabadon el tud mozdulni, maga a rugótartó semmilyen esetben sem akadályozza a rugó működését. Ez az elmélet. A gyakorlatban azonban mégis elő tud fordulni, hogy a tartó és a rugó egymást koptatja.


Keresse meg az autójához megfelelő fékpofa rugótartó alkatrészt:


A fékpofa rugótartó cseréje

Fékpofa rugótartó

Ha a fékpofa rugótartó valamilyen oknál fogva a megengedettnél és a szükségesnél jobban érintkezik a rugóval, akkor a rugó, de a tartó is kopásnak indulhat. Ez végső esetbe vagy az egyik, vagy a másik alkatrész olyan mértékű károsodásához vezethet, hogy elkerülhetetlenül cserélni kell egyiket vagy másikat, esetleg a rugót és a rugótartót egyszerre. A fékpofa rugótartó meghibásodása komoly zavart okozhat a fékrendszerben, ezért a hiba észlelése után a legrövidebb időn belül cserélni kell. Ha ezt elmulasztjuk, azt tapasztalhatjuk, hogy a fékpofa beszorul, fékezés után nem húzódik vissza.