AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kézifékkar választása.

Kézifékkar a neve az autóban, általában a vezető jobb kezénél, lent található karnak, amelyet akkor szokás meghúzni, amikor az autót leparkoljuk, és azt akarjuk, hogy ne guruljon el. Tekintse meg teljes fék mechanika kínálatunkat!

 A kézifékkar szerepe

A kézifékkar a rögzítőfék üzembe helyezésére szolgál. Ha meghúzzuk és behúzott állapotban rögzítjük, ami egy fogasléc segítségével történik, akkor egy bowdennel az autó hátsó rögzítőfékjének fékpofáját a fékdobhoz nyomtuk, vagyis megakadályoztuk a hátsókerék forgását és így helyhez kötöttük az autónkat.


Keresse meg az autójához megfelelő kézifékkar autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kézifékkar tehát egy drót egyszerű mechanikus alkatrész, amelynek egyik végén a vezető, a másik végén a bowden rögzítésére szolgáló nyílások vannak, annyi, hogy a bowden megnyúlásakor azt új nyílásba helyezve újra létre lehessen hozni a megfeszített állapotot.

Kézifékkar

A kézifiékkar meghibásodása

Mivel a kézifékkar enyhén szólva sem egy bonyolult alkatrészt, azt gondolhatnánk, hogy csak nagyon ritkán hibásodik meg, ami igaz is, de nem jelenti azt, hogy soha. Ilyenkor általában az történik, hogy valamilyen mechanikus része meglazul, megkopik, esetleg a fogak, amelyek a rögzítést szolgálják idővel elkopnak, és nem tartják meg a kart a kívánt helyzetben. Lévén nem drága alkatrész, a legegyszerűbb és a legcélravezetőbb, ha újra cseréljük. Ez nem nagy kiadás és a beszerelése sem kerül sokba. Minden esetben azonban a hátsó rögzítő féket újra be kell szabályozni.