AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékkészlet választása.

Fékkészlet vásárlása lehet a megoldás, ha gond van a fékrendszerrel. És persze, ha bármi gond van, azonnal intézkedni kell, a fékrendszer hibás működése ugyanis komoly veszélyt jelent. A fékkészlet mellett tekintse meg webáruházunk teljes fék mechanika termékválasztékát!

Mire jó a fékkészlet?

Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a fékrendszer az autónk egyik legfontosabb rendszere, hiszen ha elromlik, az akár életveszélyes is lehet. A fékrendszernek sok alkatrésze van, és mindegyiknek jól kell működnie ahhoz, hogy az autó megálljon vagy lelassuljon, amikor erre szükség van.


Keresse meg az autójához megfelelő fékkészlet alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha bármilyen rendellenességet is észleljük, például gyengül a fékhatás vagy a kocsi félrehúz, azonnal forduljunk szakemberhez és hozassuk rendbe a rendszert, az elromlott alkatrészeket pedig cseréltessük ki. Ehhez lehet szükségünk egy fék készletre, vagy fék szettre.

Mire kell figyelni a fékkészlet vásárlásakor?

Autó fékkészlet

Fékkészlet kiválasztásakor nem elég arra figyelni, hogy az autónk típusához gyártott készletet vegyünk, az sem mindegy, hogy elől vagy hátul kell cserélni egyes fék mechanikai alkatrészeket. Másfajta fék szett kell például a dobfékhez, és más a féktárcsához. Arra is figyelni kell, hogy az adott javító készletnek része-e az összes alkatrész, amire szükségünk van. A fékrendszer autónk egyik leginkább elhasználódó része, az erőteljes súrlódás, a kopás, a szennyeződés egyaránt okozhat meghibásodást. Bármilyen fékhiba, például a fékbetét cseréje miatt vittük is a kocsit a szervizbe, át kell nézetni az egész fékrendszert.