AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tárcsafék tartozékok választása.

Tárcsafék tartozékok sokaságának hibátlan működése biztosítja, hogy ez a féktípus lehessen napjaink autóiban a legelterjedtebb mechanikus fékrendszer. A kerékkel forgó tárcsát az alvázhoz rögzített féknyeregben elhelyezkedő fékpofák fékezik le. Tekintse meg teljes fék mechanika választékunkat!

A tárcsafék tartozékok működése, fékbetét tartozék készletek.

Korábban tárcsafék tartozékok csak kisebb teljesítményű járművek első kerekeinél fordultak elő, ma már azonban a nagyobb teljesítményű gépjárművek mind a négy kerekénél használatosak. A tárcsafék hatékonyabb, mint a dobfék. Alkatrészei azonban nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezért speciális anyagból, nagy körültekintéssel készülnek. A tárcsafék alkatrészek közül a legfontosabbak a fékbetétek. Anyaguk lágyabb, mint a féktárcsa anyaga, ezért ezeket kell gyakrabban cserélni a kopás miatt. A hidraulika által a tárcsára szorított fékbetét nem lehet 2-3 milliméternél vékonyabb, mert ez már rontja a fékezés hatékonyságát, a hőelvezetést. Ugyanilyen fontos a tárcsát rögzítő csavarok minősége, mert meglazulásuk, kopásuk a tárcsa lazulásához a fékrendszer hibájához vezethet, pontosan, mintha ugyanez történne a féknyereggel.


Válogasson az autójához megfelelő tárcsafék tartozékok között:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A tárcsafék tartozékok cseréje az autó fékrendszerében.

A féktárcsa és a fékpofák élettartama rövidebb mint a dobféké. Az elhasználódás miatt először a fékbetéteket kell cserélni. Lényegesen ritkábban van szükség a féktárcsa cseréjére. A fékbetétek és a féktárcsa egész élettartama alatt egyenletesen, úgy fog, mint az új. Karbantartást nem igényelnek, javítani nem lehet őket. A fékbetéteket és a tárcsát is rendre párban cserélik. Ugyanez vonatkozik a féknyeregre is. A tárcsafék alkatrészek több gyártótól származhatnak még egy ugyanazon márkájú és típusú autóhoz is. Ezek egymástól főleg a felhasznált anyagokban és a gyártás minőségében különböznek, ami az árban is tükröződik. Ezért legyünk körültekintőek, amikor arról döntünk, milyen új féktárcsa alkatrészeket szereltetünk a régiek helyére az autónkban.