AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékkopás visszajelző választása.

Fékkopás visszajelző tájékoztatja a leghatékonyabban a gépkocsi vezetőjét arról, hogy fékbetéte elhasználódott, cserére szorul, de arról is, hol tart a fékek kopása.

A fékkopás visszajelző két típusa ismert: az elektromos és a mechanikus.

Az elsőben a fékbetét anyagában olyan dörzsanyag van, amelyhez érve a fékpofa áramkört nyit, vagy zár és ezzel jelez, míg a mechanikus megoldásnál szegecsekkel rögzítik a fékbetétet a hordozóra és amikor ezt eléri a fékpofa, akkor vibrációs, figyelmeztető hang keletkezik, ez a fékkopás visszajelző.


Keresse meg autójához megfelelő fékkopás visszajelzőjét:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Haszongépjárműveknél a fékkopás visszajelző elektronikus vezérléssel van összekötve, amely a fékektől érkezett jelzésekre támaszkodva összehangolja a fékerőt az egyes fékeknél, hogy azok egyszerre fogjanak. Ennek rendkívül nagy jelentősége van a nagy súlyú járműveknél, ahol a fékek hatásfoka közötti kis különbség is nagy bajt okozhat, egy irányba ránthatja a járművet, vagy teljesen kormányozhatatlanná is teheti. A legtöbb fékkopás visszajelző folyamatos információt nyújt a fékek kopásáról, de az egyszerűek csak akkor jeleznek, ha a kopás olyan mértékű, hogy a betétet már cserélni kell. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Fékkopás visszajelző cseréje

Fékkopás visszajelző

A fékkopás visszajelző a fékrendszer fontos elemei közé tartozik, betétekkel együtt cserélendők, ha meghibásodtak. A fékkopás visszajelző nagyon fontos részei a fékberendezésnek. Jelentős mértékben járulnak hozzá a biztonságos és balesetmentes vezetéshez. Ezért nagy figyelmet kell fordítani rájuk. A legfontosabb, amit tudni kell, hogy a fékbetétek elkopásával együtt a fékkopás visszajelzőt is cserélni kell. Ezért valamennyi fékbetét dobozában ott van az új fékkopás visszajelző. Kivétel ez alól az úgy nevezett tüskés rendszerű fékkopás visszajelző. Ennél nincs szükség minden esetben a fékkopás visszajelző cseréjére. Csak akkor kell vele foglalkozni, ha a fékkopás visszajelző vezetéke, vagy csatlakozója elszakadt, megsérült. Ilyenkor külön alkatrészként kell a vezetéket és a csatlakozót beszerezni.