AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa csapszeg, csavar választása.

Fékpofa csapszeg, csavar szolgál a fékrendszerben a fékpofa rögzítésére. A fékrendszer és a benne működő fékpofa biztonságtechnikai jelentőségéből fakadóan ezek az alkatrészek is nagyon kényes szerepet töltenek be.

A fékpofa csapszeg, csavar

Míg a fékpofa csavar feladata bármilyen más csavaréhoz hasonlítható és elég egyszerű, addig a fékpofa csapszeggel érdemes többet és részletesebben foglalkozni, mivel már maga a csapszeg fogalma sem olyan széles körben ismert, mint a csavaré. A csapszeg általában henger alakú, vasból, rézből készült rúd, amely egy csuklós szerkezetek magját alkotja. Körülötte forog maga a csapszeg, amely általában egy mozgó szerkezetet tart össze, úgy, hogy lehetővé teszi annak tengelye körüli elmozdulását. Ebből eredően a csapszeg erős mechanikus hatásnak van kitéve, nem ritkán törik, deformálódik, cserére szorul.


Keresse meg az autójához megfelelő fékpofa csapszeg, csavar alkatrészeket:


A csapszeg oldható kötőelem

Fékpofa csapszeg

 

Csapszeg oldható kötőelem, azaz nem kell tönkre tenni ahhoz, hogy el tudjuk a beépítés helyéről távolítani. Mégis általában egy már korábban használt csapszeget nem helyeznek vissza, hanem inkább egy újat szerelnek be. A csapszeg feje általában kerek vagy lapos, néha félgömb vagy négyszögletes. Gyakran van a végén csavarmenet, melyre csavar kerül. Ennek csak az a funkciója, hogy megakadályozza a csapszeg kicsúszását a csuklóból. Van amikor a kicsúszást a fékpofa csapszeg esetében sen egy csavar, hanem csak egy karika, vagy egyszerűen egy sasszeg akadályozza meg.