AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpofa készlet rögzítőfékhez választása.

Fékpofa készlet rögzítőfékhez nem jelent mást, mint a hátsó kerekek fékezésénél használatos dobfékek vagy tárcsafékek fékpofáit. A rögzítőfék pedig a hátsófék, amellyel a gépkocsi rögzítését oldják meg álló helyzetben, de vészfékezésre is használható. A rögzítőfékhez való készlet mellett más fék mechanika alkatrész is érdekli? Tekintse meg teljes kínálatunkat!

Fékpofák fékeznek és rögzítenek a kézifék használatával

A rögzítőfék végső soron a hátsófék eredeti alkatrészeit mozgatja, vagyis ezek az alkatrészek egybeesnek az üzemi, vagy pedállal működtetett fékrendszer alkatrészeivel. A fékpofa készlet rögzítőfékhez dobfék, vagy tárcsafék esetén nem ugyanolyan fékpofa.


Válogasson az autójához megfelelő fékpofa készlet rögzítőfékhez kínálatunkból:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az elsőnél a fékpofa a fékdob belső palástjához nyomva fejti ki a fékező hatást. A tárcsafék fékpofája a tárcsa mindkét felületére tapadva hozza létre a súrlódást. Ez hatékonyabb, mint a dobfék és ma már nem nagy teljesítményű gépkocsiknál is használják, de korábban főleg a motorkerékpároknál és a kerékpároknál alkalmazták.

Fékpofa készlet rögzítőfékhez különleges anyagból készül

Fékpofa készlet rögzítőfékhez

Az olyan alkatrészek, mint a fékpofa készlet rögzítőfékhez esetében is vannak vezető márkák, mint például a német Zimmermann cég, amely gyári minőségű fékalkatrészeket gyárt: féktárcsákat, féktárcsa betéteket, fokdobokat, fékpofa készleteket, amelyekre bátran cserélhetjük le a megkopott, meghibásodott gyári alkarészeket is. A legfontosabb a fékbetétek anyaga. Anyaguk lágyabb, mint a féktárcsáé, ezért ezeket kell gyakrabban cserélni kopás miatt. A hidraulika által a tárcsára szorított fékbetét nem lehet 2-3 milliméternél vékonyabb, mert ez már rontja a fékezés hatékonyságát, a hőelvezetést. Egyébként a tárcsafék hűtése sokkal hatékonyabb, mint a dobféké, ezért lassan kiszorítja azt.