AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kopásjelző érintkező választása.

Kopásjelző érzékelő gondoskodik az autóban arról, hogy egyes fontos alkatrészek veszélyes mértékű kopásáról az autós időben értesüljön. A legismertebb ilyen kopásgátló érzékelő a fékrendszerben található.

Kopásgátló érzékelő a fékrendszerben

A fékrendszer lényege, hogy abban a fékezéshez használt súrlódás létrehozásához és hatékonyságához speciális anyagból készült fékbetéteket használnak. Ezek – egyrészt - rendkívül kopás- és hőálló anyagból készülnek, másrészt úgy vannak konstruálva, hogy egy bizonyos mértékű megkopásuk után ki lehessen őket cserélni. Az természetesen nem képzelhető el, hogy a csere időpontját az autósnak kelljen megállapítania vizuális szemrevételezés útján, mivel ez szinte kivitelezhetetlen a fékbetét elhelyezkedése miatt. Arról nem is beszélve, hogy az autós meg is feledkezhet a fékbetét kopásának folyamatos figyeléséről.


Keresse meg az autójához megfelelő kopásgátló érzékelőt:


A kopásjelző érzékelő az autós helyett figyel

kopásjelzőA kopásjelző érzékelő az autóst váltja ki, helyette figyeli a fékbetét kopását és amikor a fékbetét cserére érett, vagyis annyira megkopott, hogy újat kell a helyére szerelni, akkor a műszerfalon tájékoztató jelzést ad. Ez csak látszólag bonyolult megoldás, ugyanis ezek a kopásérzékelők ma már általában be vannak építve a fékbetétekbe, vagy a fékrendszerbe és minden külső beavatkozás nélkül végzik a dolgukat. Abban az esetben azonban, ahol a kopásérzékelő a fékrendszer tartozéka, már jobban oda kell figyelni rá, mivel el is romolhat és maga is cserére szorulhat.