AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Lengéscsillapítók, autórúgó, futómű választása.

Lengéscsillapítók, rugók és a futómű alkatrészek gondoskodnak arról, hogy az autónk még zötyögős utakon is a lehető legegyenletesebben haladjon, tartsa az utat és a fékezés is biztonságos legyen. Ezeknek a futóműhöz kapcsolódó alkatrészeknek kell elnyelni a rázkódást.

A lengéscsillapítók, autórúgók és a futómű alkatrészek működésének összhangja az autó biztonsága.

A lengéscsillapítók a karosszéria és a kerékfelfüggesztés között vannak, a hidraulikus teleszkópos lengéscsillapítók esetében egy hengerről van szó, amelyben egy dugattyú mozog és olajat présel át furatokon vagy szelepeken.


Keresse meg autójához megfelelő lengéscsillapítót, autórúgót, futómű alkatrészeket:


A csillapítás mértéke az autó sajátosságaihoz és a lengés irányához igazítható, a dugattyú fel, illetve le mozdulásakor eltér az olajáramlással szembeni ellenállás. A lengéscsillapítók lehetnek egycsöves vagy kétcsöves. Az utóbbi esetében a belső és a külső cső is a tengelyhez van erősítve, míg a dugattyút a védőburkolattal a karosszériához. A belső cső a munkatér, a kiszorított olaj kiegyenlítő tere a két cső között van. Az egycsöves lengéscsillapítók nem külön kiegyenlítő teret, hanem nitrogéngázt használnak, amit a mozgó dugattyú választ el az olajtól. Nagy szerepük van az autó irányíthatóságában is, a lengéscsillapítók és az autórugó is a futómű alkatrészek szerves része. Tekintse meg további termékeinket is!

Lengéscsillapítók, autórúgó, futómű alkatrészek kedvező árakon

Az utakon közlekedő autóknak 15 % -ban rosszak a lengéscsillapítók, futómű alkatrészek

A jó úttartáshoz és a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen, hogy csökkentsük a rázkódást, nagy sebességgel enélkül el is veszítenénk a kontrollt az autó felett. A különböző kocsikban eltérő megoldásokat alkalmaznak a rázkódás semlegesítésére, de ma már a személyautókban szinte kizárólag hidraulikus teleszkópos lengéscsillapítókat használnak. Az autórugók lehetnek laprugók és spirálrugók. Nagy hiba halogatni ezek cserét, hiszen nem csak arról van szó, hogy kényelmetlen így vezetni, hanem a futómű alkatrészeket is károsítja. Ha rossz a lengéscsillapító, romlik az úttartás például kanyarodásnál, a kerekek nem tapadnak úgy az úthoz, ahogy kellene és nő a féktávolság. Vagyis ez elég veszélyes is lehet, ráadásul a többi alkatrész ilyenkor gyorsabban kopik. Mivel a lengéscsillapító csak fokozatosan romlik el, ami nehezen tudatosul, feltétlenül szükséges rendszeresen ellenőriztetni egy szakszervizben a lengéscsillapítókat és szükség esetén cserélni azokat. Évente érdemes ellenőrizni szervizekben, a megfelelő eszközökkel a lengéscsillapítók, autórúgó, futómű alkatrészeket, más alkatrészek élettartalmának és saját épségünk megőrzése érdekében!