AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kónusz anya választása.

Kónusz anya segítségével lehet a kónuszos felépítési csapágyakat megkopásuk esetén beállítani. Ezzel lényegesen növelhető a csapágyak élettartama, bár az ilyen csapágyak használata jelentős odafigyelést igényel.

A kónusz anya szerepe

A kónusz anya tehát azt a célt szolgálja, hogy azaz elemeire bontható, állítható és cserélhető golyókkal ellátott, úgy nevezett kónuszos csapágyaknál az új golyóknak megfelelően, - vagy kisebb kopás esetén - a kopás mértékének megfelelően lehessen a csapágyon állítani.


Keresse meg autójához megfelelő Kónusz anyát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az ilyen csapágyak – szemben az úgy nevezett ipari csapágyakkal -, nem komplett szétszedhetetlen állapotban kerülnek értékesítésre, hanem úgy gyártják őket, hogy elemeikre legyenek bonthatók. Ez azt is jelenti, hogy folyamatos karbantartásra, zsírozásra szorulnak, de viszont a kopásuk nem jelenti az azonnali eldobásukat. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kónuszanya, kónuszos csapágyak előnyei

Kónusz anya kereső autójához

A kónusz anya gyártása és összeszerelése is bonyolultabb, az ilyen csapágyak megtervezése is összetettebb feladat. A gyakoribb gondozásért cserébe hosszú élettartamot, jobb gördülési tulajdonságokat biztosítanak. Nagy előnyük a hosszútávú fenntarthatóság, és a jobb gördülési tulajdonság azonos gyártási minőség mellett. Az sem elhanyagolható szempont, hogy kerékcsapágynak jobban megfelel az olyan csapágy, ami axiális és radiális irányban is terhelhető, ezt a kónuszos rendszer tudja a legjobban. Ezért van szükség ebben a rendszerben Kónusz anya alkatrészre.