AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Toronyszilent választása.

Toronyszilent az autók többségében része a futóműnek, a gumi alkatrész feladata a többi szilenthez hasonlóan a fém alkatrészek rugalmas összekötése és a zaj tompítása.

A toronyszilent faladata

A toronyszilent feladata a futóműben kettős, a felfüggesztés rugalmas mozgatása, ezzel a kormányzás elősegítése, illetve a rezgések felfogásával a zaj tompítása. A toronyszilenttel együtt dolgozó  toronycsapágy nélkül a rugók csavaró, torzuló mozgása nehezítené a kormányzást, a kormánykerék magától mindig középre kényszerülne.


Keresse meg autójához megfelelő toronyszilentet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autók többsége ilyen futóművel van szerelve. A két vagy több lengőkaros autókba viszont nincsen toronycsapágy, mivel ott az alsó és felső gömbfejek végzik a forgó elmozdulást, míg a rugók fixen állnak a lengőkarok között. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A toronyszilent meghibásodása

Mivel a többi szilenthez hasonlóan a toronyszilent is gumiból van, könnyen megsérül, kirepedezik, a nagy igénybevétel következtében akár el is szakadhat. A hibás szilent miatt kopogást hallunk, bizonytalanná válhat akár az úttartás is és persze nehezebb lesz a kormányzás. A toronyszilent természetesen nem javítható, cserélni kell. Webáruházunkban a toronyszilentek széles választékát kínáljuk, egyebek között Jpn, Magnum, Monroe, Nty és Snr márkájú toronyszilentek kaphatók. Az alkatrész vásárlásakor mindenképpen figyelni kell az autó típusára és évjáratára.