AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Laprugó ütköző választása.

Laprugó ütközőket új és utángyártott formában is meg lehet vásárolni alkatrész webáruházakból, illetve alkatrész üzletekből is, és bár nem tűnik nehéznek a cseréjük, mégis inkább egy autószervizhez forduljon, ha ezeket a laprugó rögzítőket szeretné beszereltetni autójába. Az utángyártott laprugó rögzítők azért előnyösebbek, mert olcsóbbak az eredetieknél, viszont ugyanúgy néznek ki és ugyanolyan minőségűek is, mint az eredetiek.

A laprugó ütköző tulajdonságai, részei

A laprugó egy egyszerű formája azoknak a rugóknak, amelyeket az autók felfüggesztéséhez használjuk, és ezek talán a legrégebb óta használt rugók az autók történelmében. A laprugó egy karcsú, ív alakú, hosszúkás rugóacélból készült négyszög keresztmetszetű rugó. A laprugóban az ív közepén van elég hely a tengelynek, valamint nyílások vannak mindkét végén a vázszerkezethez való rögzítéshez. Nagyon nehéz autókban a laprugókat több lapból állítják elő, amelyeket egymásra helyeznek, viszont vannak olyan gyártók is, amelyek mono-laprugókat használnak. Ha a laprugók meghibásodnak, akkor viszont cserére van szükség, tehát vezessen el egy autószervizbe, hogy kicserélhessék a hibás alkatrészt. 


Keresse meg az autójához megfelelő laprugó ütköző alkatrészt: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A futómű fontossága és jelentősége

A laprugó ütköző a futómű egyik nagyon fontos alkatrészre. A futómű együtt a lengéscsillapítóval, illetve az autórugóval biztosítja azt, hogy az autó egyenletesen és biztonságosan haladjon a legzöttyenősebb utakon is és az autó alja ne érjen le a földre, hiszen ebben az esetben károk is keletkezhetnek az autóban. A laprugó rögzítő is közrejátszik abban, hogy a futómű, a lengéscsillapító és az autórugók összhangban legyenek és együttesen működjenek, tehát erre az alkatrészre mindig különösen oda kell figyelni és hiba esetén azonnal ki kell cseréltetni azt.