AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légrugó rugótömb választása.

Légrugó rugótömb helyettesítheti az autók hagyományos torziós acélrugóit a futóműben. Nagy előnye, hogy az autó aktuális terhelésének megfelelően állíthatók a rugózás jellemzői.

A légrugó rugótömb előnyei

A légrugó rugótömböt és fő elemét a gumiból készült rugótömböt a hagyományos rugóval megegyező módon a jármű tengelye és alváza közé szerelik. A légrugó karakterisztikája (a nyomóerő és az elmozdulás függvénye) eltér a hagyományos rugóktól és a rugótömbben lévő nyomás változtatásával akár menet közbe is lehet a jellemzőit változtatni.


Keresse meg autójához megfelelő légrugó rugótömb alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez különösen előnyös akkor, ha időről időre jelentős eltérés van a jármű terhelésében, ezért kezdetben jellemzően nehéz teherjárműveknél alkalmazták. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A légrugó rugótömb a személyautókban

Légrugó rugótömb kereső webáruházA légrugó rugótömb és a rá épülő lengéscsillapító rendszer jelentősen javítja a vezetési és a rugózási komfortot a személyautóknál is. Ez a hagyományos acélrugók helyett alkalmazott sűrített levegővel feltöltött rugótömböknek köszönhető, amelyek lehetővé teszik a karosszéria magasságának változtatását a rugótömbben lévő levegő mennyiségének módosításával. Az automatikus magasságállításnak köszönhetően, a karosszéria távolsága az út felületétől a szállított rakománytól függetlenül állandó marad. A légrugó rugótömb a gyorsításkor vagy fékezéskor tapasztalható bólintómozgásokat is eredményesen egyenlíti ki.