AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Lengéscsillapító nyomástároló választása.

Lengéscsillapító nyomástároló a neve annak a gyakran kulacsra emlékeztető tartálynak, ami az aktív kerékfelfüggesztési rendszerek légrugózásos lengéscsillapítóinál a megfelelő nyomás fenntartását szolgálja.

Lengéscsillapítás levegővel

A légrugózásos, aktív kerékfelfüggesztéseknél a stabilizációs feladatot ellátó lengéscsillapítót is légkompresszor látja el energiával, ami csak a benzinmotor működésével együtt áll rendelkezésre. E hátrány kiküszöbölését szolgálja a lengéscsillapító nyomástároló.


Keresse meg autójához megfelelő lengéscsillapító nyomástárolót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez oldja meg azt is, hogy a parkolóba állított légrugózásos autó ne „hasaljon le”, amikor a benzinmotor leállása után a kompresszor már nem tartja az üzemi magasságban a karosszériát. A csomagtartóban elhelyezett sűrített levegő ellátó és tároló egység, a gördülőmembrános légrugó a lengéscsillapítóval egybe építve, közösen látják el a menetstabilizáció és a rugózás feladatát. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Lengéscsillapítás magas fokon

Mára a lengéscsillapítás, a rugózás és az elektronikus szintszabályozás egy egységes rendszert alkot, amit közös kompresszor lát el a megfelelő nyomással, de a lengéscsillapító nyomástárolója egyben kiszolgálja a légrugó és a szintbeállító igényeit is. Vannak azonban olyan korszerű megoldások is, ahol a lengéscsillapító és a légrugó külön rendszert képez és egymástól függetlenül lehet őket beépíteni és kiszereli is. A legújabb fejlesztésekben a szintek menet közben a sebesség függvényében állíthatók. Az első és a hátsó légrugók is gördülőmembránosak és a lengéscsillapítóval koncentrikus elrendezésűek. A hátsó lengéscsillapítók PDC kivitelűek (Pneumatic Damping Control). Ma a csúcs az a rendszer, amit mindkét futóműre szerelt két-két érzékelő vezérel és automatikusan állítja be a menetszintet. Ezek az érzékelők szabályozzák a reflektor megvilágítási szögét is.