AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Toronycsapágy görgőscsapágy választása.

Toronycsapágy görgőscsapágy feladata a McPherson (gólyaláb) felfüggesztés mozgatása, a kormányzás elősegítése, az első tengelyre ható rugózott tömeg hordozása. Az autók többsége ilyen futóművel készül.

Mire való a toronycsapágy görgőscsapágy?

A toronycsapágy görgőcsapágyra azért van szükség, mert a kormányzásnál a rugós tag együtt mozog a kerékkel. Alul az alsó gömbfej képes elmozdulni, felül a rugós tagon pedig a toronycsapágy görgőscsapágy. Ha nem volna a rugós tag csapágyazva, úgy kormányzásnál a rugók csavaró mozgása nehezítené a kormányzást, a kormánykerék magától mindig középre kényszerülne.


Keresse meg autójához megfelelő toronycsapágy görgőscsapágyakat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ilyen megoldás működik a Fordok, Opelek, Volkswagenek, Fiatok, Peugeotok és még néhány más márka esetében. A két, vagy több lengőkaros autókba görgőscsapágy van, mivel ott az alsó, és felső gömbfejek végzik a forgó elmozdulást, míg a rugók fixen állnak a lengőkarok között. Ez jellemzi a Hondákat, Mercédeszeket és ilyen az Audi A4-A6, de a Ladák és a legtöbb kisteherautó is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Ha meghibásodik, elkopik a görgőcsapágy, elkerülhetetlen a csere

Toronycsapágy görgőscsapágy kereső webáruház autójához kedvező árakon

A toronycsapágy görgőscsapágy nem gyakran megy tönkre. Ha mégis: a meghibásodási leggyakoribb oka a természetes kopás, a nem kellően védett csapágy berozsdásodása a kerék által felvert víztől-sártól, valamint ha a csapágy kiszakad a szilentből. Mivel a toronycsapágy görgőscsapágy az autó egész súlyát hordozza, meghibásodását leginkább a kormánykeréken át érezzük. A kormánykerék forgatása közben recés súrlódási érzésünk lehet, vagy szakaszosan szorul a kormány, pattogó rugóhang jelentkezik a futómű felől. Az egyetlen megoldás a toronycsapágy görgőscsapágy cseréje.