AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Futómű készlet komplett választása.

Futómű nélkül nem autó az autó. A futómű teszi irányíthatóvá a kocsit, miközben folyamatos kapcsolatot teremt a jármű és az úttest között. Ezért a futómű állapota kulcsfontosságú autónk kényelme és biztonsága szempontjából. Ha bármi gond van, nem halogatható a futómű javítás, vagy futómű beállítás.

Futómű beállítás és emelés

A futómű bonyolult rendszer, ráadásul az autónkban nem is egy, hanem kettő van belőle: első és hátsó futómű. A futóműnek számos feladata van, egyes részei a kerékmeghajtásban, mások a rugózásban, a lengéscsillapításban vagy éppen az úttartásban és a kormányzásban játszanak fontos szerepet. Ezek után kérdéses, hogy jó ötlet-e egy futómű beállítás házilag kivitelezve. Hiszen országszerte rengeteg jó szerviz működik, és ha például Szeged környékén lakunk, elég a keresőbe beírni, hogy futómű beállítás Szeged. A futómű beállítás árak sem vészesek, egy első futómű beállítás megúszható 15-20 ezer forintból. Szóval irány egy futómű beállító szerviz! Futómű emelés válhat szükségessé, ha túl alacsonyan van az autónk hasa, vagy éppen olyan környéken szoktunk járni, ahol rossz az út, sok a kátyú, esetleg terepre is kell merészkednünk. Pár centi emelés már megváltoztatja a vezetés élményét, nem kell rettegni a fekvő rendőrtől és a padkától, a kátyúkon is csendesebben jutunk túl. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!


Keresse meg autójához megfelelő komplett futómű készletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Futómű diagnosztika az autó biztonságos menettartása végett.

Na de térjünk vissza a futómű állítás kérdéséhez. Az első feladat ilyenkor a futómű-diagnosztika, vagyis megfelelő elektromos műszerekkel pontosan meg kell mérni a futómű geometria aktuális állapotát. Ha vannak futómű hibák, jöhet a futómű javítás is. A javítandó futómű hibák árulkodó jele lehet például a futómű kopogása, vagy az autó irányíthatóságának romlása. A kopás, a külső erőhatások (döccenők, ütődések) természetesen megviselik a futómű alkatrészeit. Szerencsések vagyunk, ha ilyenkor egy futóműállítás elégséges megoldásnak bizonyul. A futómű állítást akkor is kötelező elvégezni, ha új gumiabroncsot vásároltunk. Az autó stabilitása növelhető sportfutómű, vagyis állítható futómű beszerelésével. Nem olcsó mulatság, de az állítható magasságú és keménységű futóművel a mindenkori használathoz és ízlésünkhöz tudjuk igazítani autónk magasságát és a futómű keménységét.