AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Toronycsapágy választása.

A toronycsapágy a lengéscsillapító kiegészítő szervizeleme. Feladata az úgynevezett gólyaláb felfüggesztés mozgatása, a kormányzás elősegítése, az első tengelyre ható rugózott tömeg hordozása.

Toronycsapágy az autó kormányzását segíti!

A csapágyazásra azért van szükség, mert a kormányzásnál a rugóstag együtt mozog a kerékkel. Alul az alsó gömbfej képes elmozdulni, míg felül a rugóstagon ez a toronycsapágy feladata. Ha nem volna a rugóstag csapágyazva, úgy kormányzásnál a rugók csavaró - torzuló mozgása nehezítené a kormányzást, s a kormánykerék mindig közép állásba kényszerülne.


Keresse meg autójához megfelelő toronycsapágyat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A toronycsapágy hibáját leginkább a kormánykeréken át érezzük. Forgatás közben recsegő érzet  tapasztalható a kormánykeréken, kísérő jelenség pedig a szakaszosan szoruló kormány, pattogó rugóhang a futómű felől. Ebben az esetben cserélni kell. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Toronycsapágy kereső webáruház autójához

Toronycsapágyak meghibásodása és cseréje!

Egy gyárilag kellőképpen megkonstruált megvédett toronycsapágy szinte soha nem megy tönkre. Ám egyes autógyártóknak nem feltétlenül az örökké működő csapágy beépítése a célja. Ezért találkozhatunk igen silány megoldásokkal is, ahol gyakran cserére szorul a toronycsapágy. A fő meghibásodási ok a természetes kopás, a nem kellően védett csapágy berozsdásodása a kerék által felvert víztől-sártól, valamint ha a csapágy kiszakad a toronyszilentből. A toronycsapágy úgynevezett gyártmány specifikus alkatrész. Így egy adott autó típusba, csak az ahhoz gyártott alkatrész építhető be.

Toronycsapágy katalógus kedvező árakon