AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légrugózás választása.

Légrugózás alkalmazásával a jármű terhelésének megfelelően beállíthatók a rugózás jellemzői, sőt a légrugózásra épülő rendszerrel menet közben is állítható a jármű karosszériájának magassága.

A légrugó működési elve

A légrugónál a zárt térbe préselt levegő helyettesíti az autók hagyományos torziós acélrugóit a futómű rugózásánál. A légrugó karakterisztikája (a nyomóerő és az elmozdulás függvénye) eltér a hagyományos rugóktól és a rugótömbben lévő nyomás változtatásával akár menet közbe is lehet a jellemzőit (pl. adott terheléshez tartozó kiemelést) változtatni.


Keresse meg autójához megfelelő autó légrugózás alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez különösen előnyös akkor, ha időről időre jelentős eltérés van a jármű terhelésében, ezért kezdetben jellemzően nehéz teherszállító járműveknél alkalmazták. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A légrugózás előnyei

A légrugózás és a rá épülő lengéscsillapító rendszer jelentősen javítja a vezetési és a rugózási komfortot a személyautóknál is. Ez a hagyományos acélrugók helyett alkalmazott sűrített levegőnek köszönhető. A légrugózás alkalmazásával beépíthető automatikus magasságállítás segítségével a karosszéria távolsága az út felületétől nem csak állandó maradhat a szállított rakománytól függetlenül, de a jármű sebességének függvényében is változtatható. A légrugózás javítja a jármű úttartását, mert a gyorsításkor vagy a fékezéskor fellépő bólintómozgásokat is eredményesen egyenlíti ki.