AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rugótartó választása.

Rugótartó gondoskodik az autó futóművében arról, hogy a zötyögésmentes utazást szolgáló rugók szilárdan, de kellő rugalmassággal is kapcsolódjanak a karosszériához.

A rugótartó szerepe

A rugótartó jelentős igénybevételnek van kitéve, mivel nem csak az autó súlya nehezedik rá, de rugózáskor jelentős kinetikus energiát is amortizálnia kell, mert az alakját megváltoztató rugóra nehezedő nyomás rajta akkumulálódik.


Keresse meg autójához megfelelő rugótartó autóalkatrészt:


Az autók futóműveiben alkalmazott spirálrugók nagy méretűek, ezért a rugótartó kialakításánál is robusztus kötéseket kell létrehozni, azaz olyan tartót kell alkalmazni, amely adekvát a rugóban jelentkező erők nagyságával. Ez megköveteli, hogy a tartó anyaga elég szilárd és ellenálló legyen. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A rugótartó elhasználódása

A rugótartó a rugóhoz hasonlóan az igénybevétellel arányosan használódik el egy bizonyos idő után. Ezzel megromlik a rögzítő képesség, akár lötyöghet is, ami végső esetben a rugó elszabadulásához, rugótöréshez vezethet. Ez alaposan megviselheti az autó egész futóművét. Ezért fontos a rugótartó állapotának rendszeres ellenőrzése és ha szükséges a rugótartó cseréje, ami általában a rugó cseréjével is jár. Ismerve a magyar közutak állapotát hazánkban a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítani a rugótartókra, mivel nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint Európa jobb utakkal megáldott felében.