AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

FIAT típus választása.
  1. tipus
  2. fiat
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Fiat alkatrészek és a hozzájuk tartozó Fiat járművek a világ minden országában ismertek. A Fiat igazi világmárka, olyan az olaszoknál, mint az Egyesült Államokba a Ford.

A Fiat alkatrészek világszínvonalúak

A Fiat alkatrészek nem csak azért világszínvonalúak, mert egy világmárka számára készülnek, de azért is, mert az olasz autógyártás a kezdetektől a világ élvonalához tartozott. Az amerikai, a német, a francia gépkocsigyártó dinasztiákhoz hasonló nagy egyéniségek határozták meg a fejlődését. Ahogy Németországban Ferdinand Porsche vagy Franciaországban André Citroën, az USA-ban Henry Ford, úgy Olaszországban a Fiat atyja Giowanni Agnelli nevéhez fűződik az autógyártás megteremtése. Az autóipar olyan mély gyökerekkel rendelkezik Itáliában, hogy a Fiat alkatrészek hagyományaira alapozva, akkor is folyik majd autóalkatrész gyártás, amikor a Fiat már rég letűnt márka lesz.

Fiat utánagyártott alkatrész kereső webáruház

A Fiat nem csak autó, de ipari birodalom

A Fiat tulajdonosa, Giovanni Agnelli a múlt század közepén Olaszország leggazdagabb embereként, az ország GDP-jének 4,4 százaléka fölött rendelkezett és nem csak az autóipart, a Fiat alkatrészek és kész autók gyártását tartotta a kezében. A „Fabbrica Italiana Automobili Torino” rövidítve FIAT-ot Agnelli 1899-ben alapította Torinóban. A céget 1963 és 1996 között unokája Gianni Agnelli irányította. Ma a Fiat alkatrészek és járművek gyártása a Fiat Chrysler Automobiles irányításával folyik. A Fiat nevétől elválaszthatatlan a lengyel és a szovjet (orosz) autóipar megteremtése. A Fiat licencére alapozva készült Lengyelországban a Fiat 124 és a Polski Fiat, a „kis polszki”, a Szovjetunióban pedig a Zsiguli és a Zastava.

Fiat márkajelek logók 1899 - 2007