AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

FIAT 124 évjárat választása.
  1. tipus
  2. fiat
  3. 124
Választott gépjármű:

Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő évjáratát

Kérjük válassza ki gépjárműve gyártási évét
Évjárat:


Fiat 124 alkatrészek 1966 és 1974 között készültek az olaszországi Torinóban, a Fiat ottani gyárában. Ez nem jelenti, hogy a modell 12 évet élt volna, hiszen a világ számos pontján más név alatt még évekig gyártották.

A legendás Fiat 124 alkatrészek

A Fiat 124 alkatrészek akár legendásnak is tekinthetők, mégpedig nem annyira az olaszországi karrierjük miatt, hanem sokkal inkább azért, mert számos országban később is gyártásban maradt, sőt az akkori Szovjetunió autóiparát is a Fiat 124 alkatrészek és a modell konstrukciója alapozta meg, hiszen a Magyarországon is közismert Zsiguli, vagy Lada személyautók ősatyja a Fiat 124-es volt. De ide lehet sorolni a spanyolországi SEAT, a törökországi Tofas, a bolgár Pirin-Fiat.

Utángyártott Fiat 124 alkatrészek

A Fiat 124 a legsikeresebb Fiat modellek egyike

A Fiat 124 alkatrészek egészen példátlan népszerűsége a modellnél alkalmazott új megoldásokon és azok egyszerű, praktikus jellegén alapul. Az is segítette az elterjedést, hogy aránylag könnyű volt a sorozatgyártás megszervezése, amihez a Fiat, még a Szovjetunióban is szakértői segítséget nyújtott. Nem meglepő ezek után, hogy a Fiat 124 alkatrészek olyan egzotikus országokban is elkerültek, ahol a modellt nagy szériában szerelték össze, mint például Malajzia, Marokkó, vagy Dél-Afrika. Bár igazán egzotikus és nagy jelentőségű a Fiat betörése volt a szovjet és ezen keresztül a kelet-európai piacokra.