AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

FIAT ULYSSE évjárat választása.
  1. tipus
  2. fiat
  3. ulysse
Választott gépjármű:

Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő évjáratát

Kérjük válassza ki gépjárműve gyártási évét
Évjárat:


Fiat Ulysse alkatrészek 1994 és 2014 között készültek a franciaországi Sevelben. A Fiat-Peugeot-Citroën együttműködésben kifejlesztett modell számos név alatt volt forgalomban.

Fiat Ulysses alkatrészek a franciáktól

A Fiat Ulysses alkatrészek francia-olasz autógyári együttműködés eredményeképpen jöttek a világra. A nagy belső terű limousine a van kategóriába sorolható be és a karosszériája kombi. Két generációs változatát 10 évig gyártották. Az első generáció 1994 és 2002 között volt gyártásban, míg a második a 2002-2014 közötti időszakban. Először 1,8-2,0 literes benzines és 1,9-2,1 literes dízelmotorral szállították, majd 2004-től már 2-3 literes benzin és 2,0-2,2 dízel erőforrásokkal volt rendelhető és ezekhez igazodtak a Fiat Ulysse alkatrészek is. Míg az első generációs autók csak három csillagot kaptak az Euro-NCAP törésteszten, addig a második generációsak már kiérdemelték mind az öt csillagot.

utángyártott Fiat Ulysse alkatrészek

Fiat Ulysse több név alatt

A Fiat Ulysse alkatrészek tehát nem is Fiat alkatrészek, vagy még pontosabban a Fiat Ulysse pont annyira Fiat és olasz, mint amennyire Francia és Peugeot-Citroën. A cégek a saját márkaneveik alatt más-más modell névvel kínálták ugyanazt az autót. Tehát ami a Fiatnál Ulysse volt, az a többieknél Citroën Evasion vagy egyszerűen. C8, Peugeot 806 vagy 807, illetve Lancia Zeta vagy Phedra volt. Ezeknek alkatrészei értelemszerűen akár Fiat Ulysse alkatrészek is lehettek volna. Annak ellenére, hogy az egyes márkák időről-időre amolyan ráncfelvarrás keretében ezt-azt a saját szájuk íze szerint módosítottak a modelleken, de ezek nagy része kisebb-nagyobb dizájnelemekre korlátozódott.