AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bowdenek választása.

Bowdenek az autógyártásban két csoportra oszthatóak funkciójuk, alkalmazásuk tekintetében. A kézifék vagy rögzítőfék működtetésére és a gázpedál vagy kuplung működtetésére.

Bowdenek  autónkban!

A bowdenek fajtájának kiválasztása az alkalmazás szerint történjen: a terhelés, a szükséges hajlékonyság és a működési feltételek szerint. Fontos, hogy rendszeres időközönként megbizonyosodjunk róla, hogy a kézifék bowdenek szabadon csúsznak. A szoros vagy kemény bowdeneket cserélni kell.


Keresse meg autójához megfelelő bowdeneket:


Bowdenek autóhoz

A rögzítőféket csak a bowdeneken vagy a betéteken végzett beavatkozások alkalmával szabad beállítani. Azon gépjárműveknél, amelyek automatikus utánállítóval ellátott fékekkel vannak felszerelve, a kézifékkar számára nagyobb üresjárati útra van szükség. Ez a betétek kopása esetén kifogástalan beállítást teszi lehetővé. A Kovács Autó alkatrész webáruházban a nap 24 órájában rendelhet!

A bowdenek segítenek mozgatni az autók különböző alkatrészeit.

Az ablakemelő bowdenek például a kocsik oldalsó ablakait mozgatja le és fel. A kuplung javítás elengedhetetlen kelléke pedig maga a pedál mozgását „közvetítő”  kuplung bowdenek. A kilométeróra spirál javítás esetében is hasonló a helyzet. Miután a kilométeróra spirál működését is bowden biztosítja. A bowdenek és alkatrészeik meglehetősen kényes elemek. Ezért a gyártásuk és javításuk meglehetősen precíz munkát igényel. Arra pedig külön érdemes figyelni, hogy egy adott autó típushoz, az ahhoz gyárilag rendszeresített bowdenek javító készlet kiválasztása történjen meg. Ellenkező esetben ugyanis nem kis gondokat okozhatunk az autószerelőnknek, illetve saját magunknak.