AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Váltóbowden választása.

Váltóbowden segítségével lehet az autó, de főleg a motorok esetében a váltó és a sebességváltó rendszer közötti kapcsolatot létrehozni, vagyis egy bowden meghúzásával váltunk sebességet, vagy sebességváltó módot. Böngésszen kapcsolódó bowdenek választékunkból!

 

A váltóbowden alkalmazása

 

A váltóbowden főleg a kerékpárokban és a motorkerékpárokban terjedt el. Itt a kormányon lévő kar, vagy a lábnál lévő pedál segítségével hozható mozgásba a váltóbowden. A váltóbowden másik végén lévő, a bowdennel mozgásba hozott mechanizmus végzi el a sebességváltást, a megfelelő fogaskerekek összekapcsolásával, vagy a motor és a kerékpár esetében a meghajtóláncnak a szükséges fogaskerékre váltásával. Az autóknál a váltóbowden főleg automata váltók esetében használatos, de ott nem az egyes sebességfokozatok beállítására szolgál, hanem csak a váltórendszer ki- be kapcsolására, esetleg az egyes üzemmódok közötti átállásra.


Keresse meg az autójához megfelelő váltóbowdent:


Mit kell tudnia a váltóbowdennek

 

Autó váltóbowdenA váltóbowden mindenek előtt jó, ha a lehető legkisebb súrlódással működik, ami természetesen minden bowdenre vonatkozik, hiszen ettől is függ a kopása, vagyis az élettartama. Ebből a szempontból az egyik legjobb a teflonos bowden. Jó, ha a bowden erős, nem nyúlik meg könnyen. Ezen is múlik, hogy mennyi ideig bírja a gyűrődést és milyen gyakran kell cserélni. Ez azonban nem egyedül a váltóbowden minőségének függvénye, mert sokat számít az elhasználódás szempontjából az is, hogy milyen körültekintően állítottuk be.