AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Gázbowden választása.

Gázbowden a gázpedálra kifejtett nyomatékot továbbítja a motorvezérlésnek. Az alkatrész nevének hallatán motorkerékpárra gondolunk, pedig a gépkocsiknál is előforduló alkatrészről van szó. Tekintse meg kapcsolódó bowdenek választékunkat!

Gázbowden hiba és utánállítás.

A gázbowden szerepe a motorkerékpár esetében, hogy a kormányon lévő gázmarkolat csavarásával kiadott utasítást eljuttassa a motor vezérléséhez, vagyis „gáz adásakor” a gáz bowden megfeszülése nyomán több üzemanyag kerüljön porlasztásra a motor égésterébe. Ugyanez a helyzet, ha a gázbowden egy gázpedálhoz kapcsolódik az autó esetében.


Keresse meg az autójához megfelelő gázbowdent:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


GázbowdenA leggyakoribb hiba a megnyúlása. Ilyenkor utána kell állítani. Ez házilag elvégezhető az úgynevezett állító csavarok segítségével. A gázbowden hiba elhárításakor oda kell figyelni holtjátékának helyes beállítására. Amennyiben a gázmarkolat mérhető holtjátéka kisebb mint 2, vagy nagyobb mint 4 milliméter, elengedhetetlen az utánállítás. A gázbowden hiba szélsőséges esete, amikor a bowden elszakad. 

Csere, ha elszakadt, vagy teljesen elnyúlt

Ha az alkatrész elszakadt, akkor a legjobb megoldás a gázbowden cseréje. Erre elég ritkán kerül sor, mert a gázbowdenek akár több százezer kilométert is kibírnak, de persze akár 10 ezer után is megtörténhet, hogy elszakadnak. Cseréje is kezdődhet azzal, hogy felkeressük az autóalkatrész webáruházunkat, és a márkának, típusnak megfelelő kívánt gázbowdent megvásároljuk.

Ára nem költség ha időben cseréljük

Itt azért felhívnánk a figyelmet arra, hogy nem mindig jó döntés a legolcsóbb alkatrész beszerelése, és ez alól nem kivétel a gázbowden ár sem. Nagyon sok utángyártott gázbowden van a piacon, de ezek egyikéről-másikáról rémtörténetek forognak közszájon. Így érdemes megtalálni az arany középutat az ár és a minőség között, azzal, hogy néha a drágább, de jobb minőség inkább kifizetődik, mint az ár javára a minőségnek adott engedmény. Az árak és a minőség közötti összefüggés átgondolásához nagy segítséget nyújt az autóalkatrész webáruház mellett a szerelőnk, aki a megfelelő termék kiválasztása mellett az árak vizsgálatában is segít.