AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ajtónyitó bowden választása.

Ajtónyitó bowden segítségével lehet mozgásba hozni az autó egyes ajtajainak zárszerkezetét. A bowden teszi lehetővé, hogy a nyitó szerkezet meghajtójáról minden ajtó nyitható legyen. További bowdenek böngészéséhez kattintson ide!

Az ajtónyitó bowden szerepe

Az ajtónyitó bowden az autó egyes ajtajainak zárszerkezetét kapcsolja össze a központi zár meghajtójával, ami rendre egy villanymotor. A bowden tehát azt a célt szolgálja, hogy az autóstól érkező utasításra, alapesetben az ajtókulcs elfordítására a központi zárba integrált olyan ajtónál, ahol van kulcsnyílás, ...


Keresse meg az autójához megfelelő ajtónyitó bowden alkatrészt:


...vagy az autó távirányítójából érkező jelre, a villanymotor energiáját felhasználva mechanikus módon megmozdítsa az autó összes ajtajának zárszerkezetét, vagyis kinyissa, vagy becsukja azokat.

Ajtónyitó bowden

Az ajtónyitó bowden cseréje

Az ajtónyitó bowden cseréje akkor válik szükségessé, ha a bowden javíthatatlanul meghibásodik. Minden bowdennel elő tud fordulni, hogy megnyúlik, de ilyenkor még utána lehet állítani. Rendre a bowdenben eredetileg is beépítenek egy ilyen, az után állítást, a megfeszítést biztosító szerkezetet. Ha a nyúlás olyan nagy mértékű, hogy nem lehet már után állítani, akkor csak a csere jöhet számításba. Mint ahogy akkor is, ha a bowdenünk elszakad. Az sem ritka, hogy a bowden csak kicsúszik a rögzítésből, tehát nincs másra szükség csak újra rögzíteni kellene, de ez nem olyan egyszerű, és eredménye nem is elég biztonságos, ezért itt is a csere a jobb megoldás.