AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sebességváltó bowden választása.

Sebességváltó bowden továbbítja a sebességváltótól az aktuális fordulatszámot az autó műszerfalán elhelyezkedő sebességmérő órához, amelyben a fordulatszám egy korong segítségével a mutatót mozgatja egy kalibrált tábla előtt, amelyről le lehet olvasni a mutató jelezte sebességet. A sebességváltó bowden mellett számos további bowdenek választék is rendelhető webáruházunkból, keresgéljen közöttük!

A sebességváltó bowden működése

A sebességmérő spirál nem a legkorszerűbb eszköz a jármű sebességének folyamatos mérésére, mert egyszerű mechanikus úton, a sebességváltó bowden forgásával továbbítja a mért fordulatszámot a kijelzőhöz, ezért értelemszerűen meghibásodhat, cserére szorulhat.


Keresse meg az autójához megfelelő sebességváltó bowden alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A mai, korszerű sebességmérő órák már elektronikus, digitális mérő- és kijelző műszerek. A sebességmérő spirál ennek ellenére egyáltalán nem tűnt el az autókból sem, bár gyakrabban használják motorkerékpároknál. Számos, korszerű és népszerű autómárkánál is megtaláljuk még a spirált, mivel a jó minőségű bowden elég hosszú élettartamú ahhoz, hogy akár egy esetleges csere szükségessége esetén is versenyképes tudjon maradni a digitális megoldásokkal szemben, amelyek azért ugyancsak el tudnak romlani, ráadásul a javításuk gyakran bonyolultabb a sebesség mérő spirál egyszerű cseréjénél. 

A sebességmérő spirál beszerzése

Sebességváltó bowden

Bár a sebességmérő spirál eléggé univerzális alkatrésznek tűnik, mégis nagyon márka- és típusspecifikus is egyben. Az elv mindenütt ugyanaz, csak a konkrét paraméterek eltérőek. Ezért oda kell figyelni, hogy milyen márkához és azon belül is melyik típushoz szeretnénk sebességmérő spirált vásárolni. Vannak utángyártott spirálok is, ezek közül néhány meglepően jó minőségű, de ajánlatos egy-egy nagy alkatrészbeszállító által gyártott márkát  vagy egyértelműen gyári eredetit választani, mert a végén az olcsóbb termék lesz a drágább a gyakoribb csere miatt. A bowden és a csatlakozó fogaskerék anyaga és előállítási minősége határozza meg a sebességmérő spirál élettartamát. Ezeknek minőségi anyagát általában csak a nagyobb, nevesebb gyártók tudják garantálni.