AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rögzítőfék bowden választása.

Rögzítőfék bowden köti össze a rögzítőfék karját, amit a vezető húz meg, amikor azt akarja, hogy a fékpofák a féktárcsára szorulva, megakadályozzák az autó elgurulását, a megállás helyén rögzítve azt. Tekintse meg teljes bowdenek választékunkat!

 

A rögzítőfék bowden szerepe

 

A rögzítőfék bowden egy olyan erős huzal, amely az autóban a fékrendszer egymástól távol eső alkatrészeit köti össze. Az utastérben meghúzott bowden a rögzítőfék bowden esetében a kerekeket blokkolja, amivel stabilan egy helyben tartja a parkoló autót. A rögzítőfék, amelyet kézi féknek is szoktak nevezni ezen kívül végső esetben a mozgásban lévő autó megállítására is alkalmas. Erre akkor kerülhet sor, ha valamilyen okból a normál fékrendszer felmondaná a szolgálatot, vagy a vezető nem fér hozzá a fékpedálhoz. A bowden nagyon egyszerű berendezés, de – mint minden – meg tud hibásodni, megnyúlik, elszakad, beszorul.


Keresse meg az autójához megfelelő rögzítőfék bowden alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A rögzítőfék bowden cseréje

 

Rögzítőfék bowdenAmikor a rögzítőfék bowden végzetesen elhasználódik, már nem lehet állítani, esetleg el is szakad, az egyetlen helyes megoldás a cseréje. A toldozgatás ugyanis nem nyújt biztonságos megoldást, és felesleges is lehet, mert a már erősen igénybe vett bowden a toldás mellett bárhol ismét elszakadhat. Érdemes tudni, hogy a rögzítőfék bowdenek sem egyformák, tehát itt is vannak minőségi különbségek az egyes gyártmányok között. Tanácsos egy jobb, akár drágább márka mellett dönteni, ha azt akarjuk, hogy hosszú ideig és hibátlanul működjön a kézifékünk.