AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószűrők választása.

Olajszűrő fogók Olaj áruház

Autó szűrők országosan kedvező árakon, minőségi gyártóktól a Kovács Autóalkatrész Webáruház széles kínálatában. Tudjon meg többet autója szűrőiről, csereperiódusokról és vásároljon olcsón, világszerte elismert márkákból válogatva.

Autó szűrők akciós árakon - FilterShop!

Autó szűrők, méghozzá különböző szűrők elengedhetetlenül kellenek ahhoz, hogy az autók motorja tovább üzemeljen, mint amennyi idő alatt megromlik egy liter féltartós tej. Abban az esetben ugyanis, ha hiányoznának a kocsiból az autó szűrők, a motorba rövid idő alatt olyan szennyezőanyagok jutnának be, amelyek tönkre tehetik azt.


Keresse meg autójához megfelelő autó szűrőket:


Az üzemanyag, a levegő, a hidraulika folyadék és a kenést biztosító motorolaj ugyanis egyaránt tartalmazhat olyan apró vagy nagyobb anyagrészecskéket, amelyek a motorba jutva károsítják a gépezetet, rontják annak hatásfokát, vagy megakadályozzák a működését. Ezért a szennyeződéseket autó szürőkkel még az égéstérbe jutás előtt ki kell szűrni. Így valahányszor időszakos szervizre, vizsgára visszük a kocsit, de akár évente érdemes kicseréltetni a szűrőket. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy a legtöbb típushoz ma már kapható komplex autó szűrőkészlet. 

Levegő AutószűrőkOlajszűrő autószűrőkUtastéri levegőszűrő autószűrőkÜzemanyagszűrő autószűrőkHidraulika autószűrők

Szűrők márpedig kellenek autónkba

Valamennyi autó szűrőnek megvan a maga speciális feladata, s a legtöbb szűrő általában egy adott motorfajtához tartozik. Ám egyes autó szűrők a jármű típuson belül is eltérhetnek, ezért célszerű katalógusból kiválasztani a megfelelő szűrőtípusokat. Az emelő gépeknél  például különösen fontos szerepet ellátó hidraulika autó szűrő kicserélése előtt nem árt tanulmányozni az adott modellhez tartozó hidraulika autó szűrők katalógusainak tartalmát. A személygépkocsik hidraulika rendszerénél hasonló a helyzet.

Mann Filters autó szűrők webáruház

Autó szűrők levegőnek, olajnak, üzemanyagnak

A levegő autó szűrők értelemszerűen a motorba jutó, az üzemanyag elégetéshez szükséges levegő megszűrésére rendeltetett, legyen bármilyen motorszerkezetről szó. A kompresszor levegőszűrő például a kompresszormotorokba jutó levegőt tisztítja meg. Míg az utastérbe jutó levegőt az utastér (pollen) autó szűrők mentesíti a szennyezőanyagoktól. A sportlégszűrő pedig a nem kifejezetten a városi használatra, hanem inkább a versenyzési célokra, vagy a szilárd burkolattal nem rendelkező utak használatára tartott autók gazdáinak az igényeit elégíti ki. Az autók ugyanakkor nem üzemelhetnek olajszűrő nélkül sem, aminek a cseréjekor fontos ellenőrizni az olajszűrő tömítés épségét is. Nem maradhat ki a felsorolásból azonban az üzemanyag autó szűrő sem, amely a hajtóanyagok tisztán tartására szolgál. Szűrés nélkül ugyanis pillanatok alatt elszennyeződhet a karburátor, illetve eltömődhet az injektor, vagy a dízel kocsik esetében a porlasztó.

SCT autószűrők webáruház